Tüyap Bursa Fuarcılık AŞ tarafından Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD), Bursa Emlak Müşavirleri Esnaf Odası ve bir çok kuruluşun desteğiyle düzenlenen Bursa İnşaat Fuarı başladı. Fuarda Mısır'dan getirilen ve Guinness Rekorlar Kitabı’na girmek için gün sayan 3 metre genişliğinde ve 6 metre yüksekliğindeki koltuk ilgi odağı oldu. Vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gören koltuk, hatıra fotoğrafı çektirenlerin akınına uğradı.

9-12 Nisan tarihleri arasında 13. Uluslararası Yapı, İnşaat Malzemeleri, Tesisat, ısıtma, Soğutma, Havalandırma, Doğalgaz ve Teknolojileri Fuarı ile 3. Mobilya, İç Mimarı, Dekorasyon ve Aksesuarları Fuarı kapılarını ziyaretçiye açtı. 40 bine yakın konut ile yüzlerce arsanın satışa sunulduğu fuarın açılış törenine Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa Orhangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep İleri, BTSO Başkanı İbrahim Burkay ile çok sayıda davetli katıldı.

İNŞAAT SEKTÖRÜ BİN İKİ YÜZDEN FAZLA SEKTÖRÜ ETKİLİYOR

Tüyap Bursa Fuarcılık AŞ Genel Müdürü İlhan Ersözlü, 13 yıldır yapı sektörüne yönelik fuar düzenlediklerini belirterek, "Bu fuarlarda, sektörün değişen dinamikleri, gelişen pazar şartları tüketim alışkanlıklarının değişimi fuarımızı da değiştirmemizi zorunlu hale getirdi. farklı isimle geçen seneye kadar düzenlediğimiz inşaat fuarını, BTSO ile yapılan işbirliği kapsamında konseptini geliştirdik." diye konuştu. İMSİAD Başkanı Namık Ziya Mescioğlu ise "Fuarda 42 bin konutun satılması bekleniyor. Bu da 10 milyar lirayı aşkın bir bedeli gösteriyor. Bu kadar ciroların olduğu bir sektörde müteahhitlerin olmaması sunumla ilişkilendirilmemiş olması bizim için çok önemli eksiklikti. Bizi besleyen sektörler fuarlarda yer alırken bizler kendi ürünlerimizi gösteremiyorduk." dedi. BTSO Başkanı İbrahim Burkay da şunları kaydetti: "Milli gelirimizin yüzde 6'sını oluşturan ve 2 milyon kişiye istihdam sağlayan inşaat sektörümüz, bin 200'den fazla alt sektörün ürettiği mal ve hizmete talep oluşturan büyük öneme sahip."

FUARIN İLGİ ODA DEV KOLTUK OLDU

Bursa Valisi Münir Karaloğlu da fuarların şehir ekonomisine katkısına dikkat çekti. Açılış kurdelasının kesilmesinin ardından protokol üyeleri fuarı gezerken inşaat projelerini yakından incelediler. Fuarda sergilenen 3 metre genişlik ve 6 metre yükseklikteki devasa koltuk ise fuarın ilgi odağı oldu. Koltuğun Mısır'da üretildiğine dikkat çeken firma görevlisi Fatma Dilber, "Mısır'da üretilen koltuk 3 metre genişlikte ve 6 metre yükseklikte. Şu anda rekorlar kitabına girmeye aday. Kendi tesislerimizde ürettik. Fabrikamızın sahibinden çıktı biri fikir. Mısır'da, İtalya'da sergilendi. Türkiye'de ilk kez Bursa'da sergileniyor. Gören oldukça şaşırıyor, şaşkınlıkla bakıyor. Söyleyecek söz kalmıyor." dedi.

ARAP YATIRIMCILAR YARIN GELİYOR

Öte yandan fuara yarın 39 kişilik Arap yatırımcı heyetinin geleceği bildirildi. Suudi Arabistan'ın prenslerinden Saud Bin Abdulaziz Bin Mohammed Al Faisal Al Saud ile, Mekke'de yapılan 33 katlı, bin 314 daireli Zemzem Towers'ın satışını gerçekleştiren Mass İntarnational CEO'su Nail Alamirah da fuara gelecek yatırımcılar arasında yer alıyor.