Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Karaküçük, Mısır'da ordunun yönetime el koymasına ilişkin, "Bu ülkeye ihracat yapan kent olarak bu durum bizi olumsuz etkilemektedir" dedi.

Karaküçük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş'tan Mısır'a çoğunlukla tekstil ve metal mutfak eşya sektöründe ihracaat yaptığını söyledi.

Mısır'ın bir tekstil ülkesi olduğunu anımsatan Karaküçük, şunları kaydetti:

"Mısır'a ihracat yapan firmalarımız hatta yatırım yapan iş adamlarımız var. Ayrıca Mısır, bizim ihracaat yaptığımız ilk 10 ülkeden biridir. Mısır'da ordu yönetime el koydu ve sonrasında yaşanan olayları da basından takip ediyoruz. Bu ülkeye ihracat yapan kent olarak bu durum bizi olumsuz etkilemektedir. Mısır'ın bir tekstil ülkesi olması nedeniyle karşılıklı ticari ilişkilerimiz de doğal olarak zarar görmektedir. Bir an önce Mısır'da demokrasiye geçişin sağlanmasını arzu ediyoruz."

Kahramanmaraş'ın 765 milyon dolar ihracatının bulunduğunu belirten Karaküçük, Mısır'a ise yıllık 37 milyon dolarlık ürün pazarladıklarını vurguladı.

Kent olarak Afrika pazarına önem verdiklerini ve Mısır'la gerçekleştirilen iyi ilişkilerin bu kıtadaki diğer ülkeler açısından referans olduğuna işaret eden Karaküçük, "Bu ülkede yaşanan askeri darbe ve sonrasında devam eden olaylardan endişe duyuyoruz. Dileğimiz Mısır eski günlerine döner ve huzurlu bir ortama kavuşur. Çünkü bizler Mısır'la olan ticari hacmimizi daha da geliştirmek istiyoruz. Mısır, tarihi ve kültürel bağlarımızın olduğu bir ülke. Dolayısıyla ticaret yaparken bunun avantajını da görüyoruz" ifadelerini kullandı.

Karakaçük, askeri darbelerin kabul edilebilir bir durum olmadığına işaret ederek, halkın tercihlerine saygı gösterilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.