Mısırtavuğu hangisinin diğer adıdır

Cevap: Hindi

Bu Tavuk Çeşitleri Çok İlginç: En Farklı 15 Tavuk Türü

Ana Sayfa > Iq-

27 Mart 2016, 22:10'da eklendi

FulinOnedio Üyesi

Bugün sizlere çok enteresan ve daha önce duymamış olabileceğiniz tavuk çeşitleri hakkında bilgiler vereceğim. Bazıları süs tavukları olarak da biliniyor. Aralarında değerli tavuk cinsleri de var. 

Hadi buyrun tavuk çeşitleri içeriğimize.

1. Dong Tao (Ejderha)

Vietnamlı bu mutant tavuk türünün bacakları insan bileği kalınlığına ulaşabiliyor.Eti çok değerli olan bu tür bacakları yüzünden diğer türlere oranla daha az yumurtluyor, bu da onu daha nadir yapıyor.

2. Habeş

İpeksi tüyleriyle İpek tavuğu olarak da bilinen bu türün anavatanı Moğolistan. Komik görüntüsüyle dikkat çeken bu tavuk süs tavuğu olarak yetiştiriliyor.

3. Koşin

En büyük türlerden biri olmasına rağmen en uysal tavuk türü olan koşin, etinin yanı sıra evcil hayvan olarak da besleniyor.

4. Ayam Cemani

İnternet fenomeni siyah horoz aslında yalnız değil. Endonezya kökenli Ayam Cemani türünün hem tavuk, hem de horozları tamamen siyah renkte.

5. Asil (Hint)

Ülkemizde çok popüler olan Hint horozunun türü olan Asil, tıpkı bir model gibi havalı yürüyüşü ile dikkat çekiyor.

6. Fayoumi

Mısırlı bu tavuk türü, siyah beyaz filmlerden fırlamış gibi.

7. Zibrit

Kalemle çizilmiş gibi durmuyor mu?

8. Polonya

Polonya tavuğu için tavuk dünyasının rockstarı diyebiliriz.

9. Appenzeller

İsviçreli bu tavuk türü puantiye deseniyle tanınıyor.

10. La Flêche

Fransız tavuk türünün horozu şeytan boynuzuna benzer ibiği ile tanınıyor. Bu türün eti çok lezzetli bulunduğu için sayıları oldukça azalmış durumda.

11. Phoenix

Japonya'da yetiştirilen bu tavuk türünü kuyruğundan tanımak çok kolay.

12. Turken (Çıplak boyun)

Romanya'nın Transilvanya bölgesinde yetiştiği için Transilvanya tavuğu olarak bilinen bu tür, genetik bir mutasyon sonucu bu görünüme bürünmüş. Görünümü yüzünden sık sık hindiyle karıştırılıyor.

13. Araucana

Güney Amerikalı bu tavukların olayı komik kulak/yanak tüyleri ve mavi (!) renk yumurtlayabilmesi.

14. Onagadori

8 metreye kadar uzayabilen kuyruğu ile Phoenix'e rahip olabilecek bu türün de anavatanı Japonya. Kuyruğun bu kadar uzayabilmesi için daima temiz kalması ve çok zahmetli bir bakımın uygulanması gerekiyor.

15. Naked (Çıplak)

Bu garip türün genetik mühendisliğinin bir sonucu olduğu ortada. Anavatanı İsrail olan bu tavuklar, tüylü tavuklara göre daha az yem yiyor ve daha hızlı büyüyorlar.