Mobilya ihracatı 2015 için 2,7 milyar dolar olarak tahmin edildi. Bu rakamın yakalanabileceğini vurgulayan Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Başkanı Ahmet Güleç, “Dış ticarette artı veren bir mobilya sektörü bölgede devam eden menfi olaylara rağmen büyüdü. Sektörün bu sene de büyüyeceği kanaatindeyim.” dedi.

Güleç, mobilya ihracatının 2014 sonunda 2,4 milyar dolar olduğunu da bildirdi.

Güleç, Türkiye’nin 10 senede dünya mobilya ihracat sıralamasında 11 basamak atlayıp 12. sıraya geldiğini anlattı ve “Bu dönemde İspanya, Portekiz, Belçika, Hollanda, Endonezya, Avusturya, Danimarka ve İsveç’i bile geride bıraktık. Bunun yanında Irak, Suudi Arabistan, Türkmenistan, Almanya, Fransa, Birleşik Krallık ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelere ihracatımız artarak devam ediyor.” açıklamalarında bulundu.


MOSFED Başkanı, sektörde son 10 senede Çin’in ardından en çok büyüyen ülkenin Türkiye olduğuna işaret etti. 2023’te 25 milyar dolar üretim hedefinde bu büyümenin rolü olduğunu belirten Ahmet Güleç, şunları kaydetti:

“Türkiye’nin her yerinde, hemen hemen 61 vilayette üretilen, katma değerli, istihdam ve üretim dostu ve bölgesel kalkınmaya önemli katkı sunan bir sektörden söz ediyoruz. İleri ülkelerin tekelinde olan bu sektörde Türkiye mobilyacılarının da bulunduğunu ve Türkiye’nin bir mobilya ülkesi imajı olduğunu duyurmak gibi bir hedefimiz var.”