Mobilya ihracatında yeni bölge ve ülkelere açılım temel alınıyor. İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Güleç, 10 milyar dolar olan 2023 ihracat hedefi için yeni alanlara odaklanıldığını; bunun da başını ABD’nin çektiğini dile getirdi.

Güleç, “Türkiye mobilya sektör ihracatı 2014 sonunda 2,4 milyar dolar oldu. İyi bir plan ve uygulama ile bu rakam, 2015 sonunda 3 milyar dolara gelebilir.” dedi.

Mobilya sektörünün gerek üretim gerek ihracat rakamları ile ivme yakaladığını anlatan Güleç “Dış ticarette artı veren bir sektör olan mobilyacılık, 2014’te bölgede tüm menfi olaylara rağmen büyük bir başarı elde etti. Mobilya sektörünün aynı eforu bu sene de koruyacağı kanaatindeyim. Dış açılımlarda yeni ilerleyen, hedef alanlara odaklandık. Bunların başında da ABD geliyor. “ ifadelerini kullandı.


Güleç, ülkede iyi tasarımların ilgi gördüğünü belirtti.


Karton ambalaj sektörüne dair açıklamalarda da bulunan İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı, sektörün üretiminin 2014’te 500 bin tona geldiğini bildirdi. 2000’e göre sektörde yüzde 120 ilerleme görüldüğünü duyurdu. Ahmet Güleç, bu ilerlemenin senelik 2,3 milyar lira büyüklük ile karton ambalaj sektörünü dünya genelinde ilk 5 ülkeden biri haline getirdiğini vurguladı. Güleç, Türkiye’nin, karton ambalaj sektöründe Doğu Avrupa ve Balkanlar’la ticari bağlarını arttırdığına temas etti. İlaveten kâğıt, karton ve ambalaj sektörünün 2023 için öngörülen 7 milyar dolarlık üretim hedefini yakalayacağını sözlerine ekledi.