Kayseri Mobilya Sanayicileri Derneği (KAYMOS) tarafından düzenlenen istişare toplantısında mobilya sektörünün sorunları masaya yatırıldı. Mobilya fuarı, Dünya Ticaret Merkezi’nin fuar alanı olarak yetersizliği, mobilya sektörü için İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulması konusunda kararlar alındı.

KAYMOS yönetim kurulu tarafından düzenlenen istişare toplantısına Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, KAYMOS Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Alak, işadamları katıldı. KAYMOS Başkanı Alak, istişare toplantısının içeriği ve alınan kararlar hakkında bilgi verdi.

Alak, yapılan istişare toplantısının mobilya sektörü açısından oldukça verimli geçtiğine işaret etti. Kayseri’nin mobilya sektöründe daha da ileriye gitmesi gerektiğini anlatan Alak, bu konuda bazı konularda önemli mesafelerin alınması gerektiğini ve Vali Orhan Düzgün’ün de katılımıyla gerçekleşen toplantıda sektörün sorunlarının çözümü için önemli gelişmeler yaşanacağına işaret etti. Alak, "Öncelikli olarak Kayseri’nin mobilya merkezi olması nedeniyle fuar alanı konusunda girişimler olacak. Mevcut fuar alanında çadırla yapılan genişletilmenin son bulması ve yılın 12 ayında sürekli fuar olması için yeni bir fuar alına oluşturulması düşüncesi var. Yine mobilya sektörü için önemli olan, birçok şehirde uygulanan İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulması gerekiyor. Bu konuda da önemli çalışmalar olacak." diye konuştu.

Vali Düzgün ise bütün sektörler için Ar-Ge çalışmalarına dikkat çekerek, yenilikçi ve değişimle birlikte yeni ürünlerin üretilmesine işaret etti. Düzgün, "Sanayicilerle bir araya gelmek bizi mutlu etti. Sanayi ve ticaret kenti olan Kayseri’nin, mobilya sektörü akla geliyor. Ama sadece mobilya sektörü değil tarım, turizm ve farklı sektörlerde birçok sektörde fuarların merkezi olması gerekiyor. Bunun için çalışmalıyız. Şehir olarak sahip olduğumuz zenginliklerini, potansiyelini iyi değerlendirmeliyiz." dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de sanayi ve ticarette şehrin gelişmesi noktasında gerekli olan bütün çalışmaların içinde yer alacaklarını ve destek vereceklerine işaret etti.