İzmir Uluslararası Fuar Alanı'nda 26. ve son defa düzenlenen MODEKO İzmir Mobilya Fuarı’nda, beklentilerin üzerinde iş bağlantıları yapıldı. Önceki gün sona eren fuar, gelecek yıl Gaziemir’deki Fuar İzmir’de düzenlenecek. Katılımcı, ziyaretçi ve protokol ziyaretlerinin verimli geçtiğini belirten Efor Fuarcılık Genel Müdürü Nuray Eyigele İşleyen, MODEKO’nun gelecek yıl en az yüzde 40 büyüyeceğini söyledi. Katılımcı, iş bağlantı ve ziyaretçi hedeflerinin aşıldığını belirten İşleyen, “26 yıldır İzmir Uluslararası Fuar Alanı'nda gerçekleştirdiğimiz MODEKO'nun sonuncusunu düzenledik. 26 yıla yakışır, final niteliğinde bir organizasyonu gerçekleştirdik. Çıtası çok daha yüksek, yeni bir başlangıç yapacak, yeni fuar alanı olan Fuar İzmir'e çok daha güçlü bir geçiş gerçekleştireceğiz. Fuar İzmir’de yüzde 40'lık bir büyümeyi gerçekleştireceğiz, hattâ yüzde 50'yi zorlayacağız.” diye konuştu.

Yaklaşık 200 marka ve 192 katılımcısıyla 25 Şubat 2015 tarihinde açılan MODEKO-26. İzmir Mobilya Fuarı başarıyla tamamlandı. Beş gün süren fuarda katılımcılar, talebe karşılık verebilmek için titiz bir çalışma ortaya koydu. Mobilya sektörünün nabzının İzmir'de atması, önemli kurumların üst düzey temsilcilerini fuar alanına taşıdı. Sektörün çatı kuruluşu olan Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Başkanı İsmail Doğan ve yönetim kurulu üyeleri de MODEKO'yu ziyaret etti. Fuarın, yerli üretimin gelişmesine büyük katkı sağladığını vurgulayan Doğan, gelecek yıl Fuar İzmir’de düzenlenecek MODEKO için işbirliği yapacaklarını söyledi. Stantların tamamını ziyaret ederek inceleyen MOSDER yönetimi ise faklı tasarımları üreten firmalara teşekkür ederek bilgi aldı.

‘İZMİR'İ AÇIK ARA FUARCILIĞIN MERKEZİ YAPMAK İSTİYORUZ’

Fuarı gezen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da yeni açılacak Fuar İzmir ile şehri fuarcılıkta açık ara merkez yapmak istediklerini söyledi. CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam ise İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu ve bazı yönetim kurulu üyeleriyle birlikte fuarı gezmeyi tercih etti. Çok sayıda belediye, oda ve dernek başkanı, katılımcıları ziyaret etti. Seçkin mimarlar ve öğretim görevlilerinden oluşan jüri üyelerinin oylarıyla En İyi Stant Tasarım Yarışması’nda birinciliği, CAPdesign firması aldı.

FUARI 26 BİN PROFESYONEL ZİYARET ETTİ

Mobilya sektöründeki en yeni ve farklı koleksiyonların sergilendiği MODEKO, ziyaretçi akınına uğradı. Türkiye ve dünyanın dört bir yanından 26 bin 35 sektör profesyoneli, katılımcıların davet ettiği nitelikli alıcı gurubundan 4 bin 872 kişi ziyaret etti. Toplamda, 30 bin ziyaretçi hedefi aşıldı.