İzmir Uluslararası Fuar Alanı'nda açılan MODEKO 2015-26. İzmir Mobilya Fuarı büyük ilgi görüyor. Yabancı alım heyetleri, ilk günü önemli iş bağlantıları yaptı.

Türkiye ve dünyanın dört bir yanından sektör profesyonellerini ağırlayan MODEKO, bayram havasında geçiyor. Açılış kurdelesinin kesilmesinin hemen ardından yapılan iş bağlantıları, katılımcıların yüzünü güldürdü. Ciddi iş görüşmeleri, organizasyonun ilk gününün geç saatlerine kadar sürdü. İkinci gün, yaklaşık 500 yabancı sektör profesyonelinin heyetler halinde açılış saatinin ilk dakikalarında fuar alanına girmesi, katılımcılara bayram havası yaşattı. Efor Fuarcılık tarafından alanda görevlendirilen tercümanlara ek olarak firmalar, İngilizce ve Arapça bilen tercümanlarla stantlarda iş görüşmesi yaptı. İzmir Ticaret Odası Meclisi üyeleri, İzmir Mobilyacılar Odası üyeleri, katılımcılar ve bazı mesleki derneklerin temsilcileri de memnuniyetlerini ifade etti.

Fuara yabancı ziyaretçilerin damga vurduğunu belirten Efor Fuarcılık Genel Müdürü Nuray Eyigele İşleyen, yurtdışı temsilcilikleriyle yaptıkları titiz bir çalışmanın, üst düzeyde fayda sağladığını söyledi. İşleyen, “Bilgi birikimiyle ürün ve hizmetlerini katılımcılarımız ortaya koyuyor. Dünya standartlarının üzerindeki ürünler göz kamaştırıyor. Yurtdışındaki temsilciliklerimizle önemli alım heyetlerini kentimize getirdik. Özel bir program dahilinde tercümanlarımız sektör profesyonellerinin fuar ziyaretleri, üretim alanlarını incelemeleri ve kent gezilerini yönlendiriyor. Katılımcılarımız, önemli iş bağlantılarını peşpeşe sıralıyor. Hedef pazarlardaki çalışmalarımızı arttırarak sürdüreceğiz.” dedi.

Arnavutluk, Cezayir, Birleşik Arap Emirlikleri, Etiyopya, Filistin, Gürcistan, Irak, İsrail, Katar, Kosova, Libya, Lübnan, Makedonya, Mısır, Romanya, Sırbistan, Sudan, Suriye, Suudi Arabistan, Tunus, Ürdün, İsveç, Azerbaycan, Yunanistan, Almanya, Fildişi Sahilleri, Hollanda ve Fas başta olmak üzere yaklaşık 30 ülkeden yoğun katılım oldu. İki günün kapı girişi verilerine göre 44 ülkeden yabancı sektör profesyoneli geldi. Yerli alım heyetlerinin yoğunluğu ise hafta sonunda etkisini gösterecek. Fuar ilk dört gün 11.00-20.00 saatleri arasında, son gün ise 19.00'a kadar ziyaret edilebilecek.