Kayseri Valisi Orhan Düzgün, tarımdaki modern tekniklerin gelişmesi ve uygulanmasıyla tarımda verimliliğin arttırılacağına işarete ederek, “Gerekli tarım makinaları ile ürünlerin tanıtımı anlamında Kayseri Tarım Fuarı’nın çok önemli katkılar sağlayacaktır” dedi.

Vali Orhan Düzgün, Kayseri’de 10’ncusu düzenlenen ve bu yıl 20 ülkeden 1900 firmanın katılımı ile gerçekleşen Türkiye’nin en büyük “Tarım Fuarı”nın açılış törenine katıldı. Dünya Ticaret Merkezi’nde düzenlenen açılış törenine Vali Orhan Düzgün’ün yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Vali Yardımcıları Erdoğan Aygenç ve Mustafa Masatlı, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ziraat odaları başkanları, kamu kurum ve kuruluşları ile meslek odalarının temsilcileri, tarım ve hayvancılıkla uğraşanlar ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Vali Orhan Düzgün, açılışta yaptığı konuşmada, ticaret ve sanayi kenti olarak bilinen Kayseri’de Türkiye’nin en büyük tarım fuarına ev sahipliği yapmanın Kayseri’nin tarımda da çok önemli bir yere sahip olduğunun çok güzel bir göstergesi olduğunu söyledi. Kayseri’nin başta kabak çekirdeği, ay çekirdeği olmak üzere birçok üründe üretim miktarı olarak Türkiye’de söz sahibi olduğunu belirten Vali Düzgün, tarımdaki modern tekniklerin gelişmesi, verimliliğin arttırılması için gerekli tarım makinaları ile ürünlerin tanıtımı anlamında Kayseri Tarım Fuarı’nın çok önemli katkılar sağlayacağına inandığını kaydetti.

Tarımda sulamanın önemine değinen Vali Düzgün, “İlimizde Devlet Su işleri tarafından yapılan yatırımlar ile sulanabilen arazilerin oranı yüzde 17’den yüzde 35’e çıkmış olacak. Develi II Merhale, Bahçelik ve Yamula sulama projelerinin tamamlanması ile üreticilerimizin daha çok gelir elde edilen ürünler yetiştirmesi de mümkün hale gelecek.” dedi. Vali Düzgün, fuarın yeni açılan stant alanları ile Türkiye’nin en büyük tarım fuarı konumuna geldiğini belirterek, “Kayseri’nin sadece yurt içinde değil, yurt dışında da tanıtımı konusunda fuara 20 den fazla ülkenin 1.900 stantla katılması gerçekten büyük bir zenginlik. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de konuşmasında tüketicilerin doğrudan ürünlerle buluştuğu Kayseri Tarım Fuarı’nın önemine değinerek, katma değeri yüksek olan tarım ve hayvancılık sektörüne daha çok yatırım yapılması gerektiğini söyledi. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan Kayacan ise Kayseri’nin tarım ve hayvancılığına ilişkin bilgiler verdiği konuşmasında geleceğin sektörünün tarım ve hayvancılık sektörü olduğunu hatırlatarak yatırımcılara çağrıda bulundu. Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Kayseri Ticaret Borsası Başkan Yardımcısı Mehmet İştahlı ile Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay’ın da fuara ilişkin konuşmalarının ardından Vali Düzgün ve protokol üyeleri tarafından kurdele kesilerek fuar açılışı gerçekleştirildi.

Yoğun ilginin gözlendiği fuarın açılışının ardından Vali Düzgün ve protokole mensup kişiler, fuar alanında açılan stantları gezerek ilgililerden bilgiler aldı. Yöresel lezzetlerinde ziyaretçilerin beğenisine sunulduğu fuarda Hatay künefesinin yer aldığı standa gelerek üzerinde “Kayseri” yazılı künefenin şerbetini döken Vali Düzgün, basın mensuplarına da künefeden ikram etti.

15 Mart’a kadar ziyarete açık kalacak fuarda, tarım ve hayvancılığın daha iyi seviyelere gelmesi, yaygınlaştırılması ve tarımla uğraşan çiftçilerin, tarım ve hayvancılık sektörünün sektördeki makine ve teçhizatları yakından takip etmelerinin sağlanması amaçlanıyor.