Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Vasili Nebenzya, Moskova ve Ankara’nın Rus doğalgaz boru hattı projesi Türk Akımı sürecinin hızlandırılmasından yana olduğunu söyledi.

Rus basınına konuşan Nebenzya, Rusya ve Türkiye’nin Türk Akımı ile ilgili planların gerçekleştirilmesi ve hükümetler arası sözleşmenin imzalanmasına doğru sürecin hızlandırılması konusunda ortak görüşe sahip olduklarını kaydetti. Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı, “Bu konuda daha hızlı ilerleme sağlanması hususunda Türk tarafıyla görüşümüz aynı. Yeni doğagaz boru hattının inşaatı bağlamında yasal gerekçeleri içeren anlaşmaların hukuksal düzeye getirilmesi her iki tarafın çıkarları doğrultusundadır. Sözleşmenin ne zaman imzalanacağını söyleyemem. Ama süreç devam ediyor.” dedi.

Rus diplomat, Türk Akımı’nın Avrupa Birliği’nin çıkarlarına olduğunu da vurguladı.
30 Haziran’da Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Türk Akımı ile ilgili metnin henüz hazır olmadığını söylemişti. Rus Bakan, “Kurumlar arasında, hükümetler arası sözleşme metninin hazırlık çalışmaları devam ediyor.” ifadesini kullanmıştı. Novak, 23 Haziran’da yaptığı açıklamada ise Rusya ve Türkiye’nin 'Türk Akımı' ile ilgili hükümetler arası anlaşmayı Temmuz ayı içinde imzalayacağını açıklamıştı.