Rusya Nükleer Enerji Kurumu Rosatom, Moskova Ulusal Nükleer Araştırma Üniversitesi’nde (MEPhI) eğitim alan Türk öğrencilere Akkuyu nükleer enerji santrali projesi ile ilgili özel seminer verdi. Başkent Moskova’nın merkezinde Manejni Fuar Salonu’nda “Nükleer Sektörün 70.Yıldönümü” başlıklı sergi çerçevesinde yapılan seminere yaklaşık 40 Türk öğrenci katıldı.

Seminerde Akkuyu Nükleer şirketi proje Müdürü Andrey Kuçumov ve işletme müdürü İgor Bogomalov, geleceğin nükleer mühendisi olarak Akkuyu santralinde görev yapacak öğrencilere projeyi tanıttı.

Mersin Akkuyu'ya kurulacak nükleer santralin dünyanın en sağlam, modern ve güvenli santrali olacağını belirten Rosatom yetkilileri, “Voronej bölgemizdeki yıllardır faaliyet gösteren Novovoronej nükleer santrali bunun kanıtı.” örneğini verdi. Rosatom yetkilileri, Türk öğrencilerin sorularını da yanıtladı.

Daha sonra Türk öğrenciler sergiyi gezerek Sovyet dönemi ile ilgili bazı resim ve tarihi eşyaları inceledi.

Basına konuşan Türk öğrenciler, seminer ve sergiden faydalı izlenimler edindiklerini belirterek, “Eğitim sürecinde bu tür bilgilerden ve çalışma hayatında da bu deneyimlerden faydalanacağız. Faydalı bir seminer ve gezi oldu. Rosatom yetkililerine teşekkürlerimizi iletiyoruz.” dedi.