Manavgat Şoförler Odası (MŞO) Başkanı Mahmut Şafak, 2015 turizm sezonunun başladığını, yetkililerin korsan taksiciliğe karşı bir an önce önlem alması gerektiğini söyledi.

MŞO Başkanı Mahmut Şafak, her yıl 12 milyon turisti ağırlayan Antalya'da 5 binin üzerinde turist taşıyan korsan taksi olduğunu belirtti. Şafak, korsan taksilerin, turistin Antalya Havalimanı'ndan alınmasından otele yerleştirilmesine kadar cirit attığını, bunu engellemenin yegane yolunun sıkı bir denetimden geçtiğini kaydetti.

Korsan taksiciliğin önüne geçmede kolluk kuvvetleri, trafik polisleri, jandarma, maliye ve belediyeler kadar Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne sorumluluğun düştüğünü belirten Şafak, korsan taksi ile turist taşımanın turistin can ve mal güvenliği için aynı zamanda bir risk olduğunu ifade etti.

Korsan taksicilikle Antalya merkez, Manavgat, Alanya, Kemer, Belek, Kundu ve tüm turizm bölgelerinde mücadele edilmesi gerektiğinin altını çizen Şafak, "Maalesef konaklama tesisleri önlerinde kaçak turist taşıyan araçlar cirit atıyor. Antalya bölgesinde aktif sezonda 5 binin üzerinde korsan turist taşıyan taksi var. İlgili merciler tarafından korsan taksiciler sıkı takibe alınmalı. Yakalanınca da trafikten men edilerek ağır cezai müeyyideye çarptırılmalı. Korsan taksicilik hem ülke ekonomisine hemde Türk turizmine zarar veriyor. Korsan ülkemize ve bölgemize tatile gelen turistin mal ve can büyüklüğü için en büyük tehdit." diye konuştu.