Uluslararası İstanbul Mücevher Fuarı, 27 ülkeden 250’nin üzerinde mücevher firmasının katılımıyla CNR Expo Fuar Merkezi'nde başladı. Fuara katılan firmalar, ilgiden memnun. Euro Diamond'ın Genel Müdürü Yakup Malgaz, fuara daha çok Özbek, Kazak ve Azeri müşterilerin katılım gösterdiğini söyledi.

Bu yıl 40.'sı düzenlenen Uluslararası İstanbul Mücevher Fuarı-Uluslararası İstanbul Jewelry Show’da etkinlikle ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Malgaz, beklentilerinin yüksek olduğunu belirterek, "Her ne kadar Rus pazarından gelen az da olsa yoğun bir fuar geçiriyoruz. Ürünlerimizin yüzde 90’nı yeni ürünler, bir haftalık ürünler. Yani ithal olarak yurtdışında bağlantılı firmalarımızla yaptırdığımız ürünler. Şuan fuara genel olarak baktığımızda bizim ürünlerimiz çok farklı." dedi.

Fuara; Özbek, Kazak ve Azeri müşterilerin daha fazla katılım gösterdiğini kaydeden Malgaz, en çok tercih edilen ürünlerin küpe ve yüzük takımı olduğunu, bazen de kolyenin de dahil olduğu 3’lü takımlar olduğunu belirtti. Türk malını çok iyi tanıttıklarını aktaran Euro Diamond Genel Müdürü, "Biz Türk malını da çok iyi tanıtıyoruz. Başta Hong Kong ve Dubai olmak üzere, Avrupa ülkeleri, Hollanda, Almanya, Belçika, Fransa ve artı olarak zaten Rus pazarı bizim elimizde. Diğer doğu blok ülkeleri gibi dünyanın her yerine ürünlerimiz gitmekte." bilgisini verdi.

Fuara özel getirdikleri ürünleri de tanıtan Malgaz, şunları paylaştı:

"Ortadaki yeşil taşlar natürel zümrüttür. Kenardaki taşlarda pırlanta, markiz, baget yani sadece yuvarlak pırlanta değil aynı zamanda dikdörtgen ve kare taşlar da üzerinde mevcut. Bunun üzerinde yaklaşık 27 karat pırlanta, 14 karat zümrüt bulunmakta. Bunun fiyatı dolar bazında 48 bin dolardan satışa sunulmakta. Bir de çok özel bir yüzük var. Şu an Türkiye’ye yeni yeni gelmekte bu tür ürünler. Bu ürün dün elimize geldi ve bugünde satışa koyduk. Bu yüzüğün bir özelliği var, orta ve yüzük parmağına takılıyor, en kenardaki boşluk da serçe parmağın üzerine oturuyor. Tamamıyla el emeği, göz nuru, taşların hepsi büyüteçler yardımıyla takılıyor. Birinci sınıf işçilik var bu üründe. Üzerinde bin 800 adet taş, 34 gram 18 ayar altın ve 13 karat pırlanta bulunmakta. Bu üründe bu seneki fuarımızda favori ürünlerden."