Bursa’nın Mudanya ilçesinde düzenlenen Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında “Zeytinyağlı Yemek Yarışması” yapıldı. İsmet İnönü Anıtı önünde gerçekleşen Turizm Haftası kutlamalarına, Mudanya Kaymakamı Orhan Çiftçi, Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Abdullah Atagün, İl Kültür ve Turizm Müdürvekili Mukaddes Kılıçlar ile çok sayıda vatandaş katıldı.
“MUDANYA’DA YAYA BÖLGELERİN OLUŞTURULMASI ŞART”
Mudanya Kaymakamı Orhan Çiftçi, turizm açısından ilçenin tesisleriyle birlikte doğal ve kültürel zenginlere sahip olduğuna dikkati çekerek, tanıtım faaliyetlerinin yeterince yapılamamasına dem vurdu. “Büyükşehir Belediyesi’nin Mudanya’da başlattığı sahil projesi açısından bu yıl turizm açısından sıkıntı çekecek olsak da proje tamamlandığında ekonomiye ciddi katkıları olacaktır” diyen Çiftçi, “Emeksiz yemek olmuyor. Eğer Mudanya’da turizmi, ekonomiyi geliştireceksek yaya bölgelerin oluşturulması aciliyet arzetmektedir. Bu konuda Mudanya Meydanı yeniden düzenlenecek, bazı yollar da trafiğe kapatılacaktır” diye konuştu.
“MUDANYA’YI MÜTAREKE İLE DÜNYAYA DUYURACAĞIZ”
Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ise, ilçeyi sanayi kenti değil, eğitim ve turizm kenti yaparak Mudanya’nın adını tüm dünyaya duyuracaklarının altını çizerek, geçen yıl geniş katılımıyla yaptıkları Mudanya Mütarekesi’nin yıldönümü etkinliklerini bu yıl zengin içerikli bir programla gerçekleştireceklerini söyledi. Türkyılmaz, Mudanya’nın tüm değerlerini ortaya çıkaracaklarını belirtti.
ZEYTİNYAĞLI YEMEK YARIŞMASI
Protokol konuşmaları ardından zeytinyağlı yemek yarışması için hazırlanan yemekler Mudanya Turizm ve Otelcilik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından jüriye sunuldu. Aralarında Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın da bulunduğu 6 jüri üyesinin, lezzet, görünüm ve sunum gibi kriterlere göre değerlendirdiği yemeklerden “Balıkotu Yemeği” ile Neşe Kocatepe’yi birinci seçti. “Enginar dolması” ile Ayşe Kaya’nın ikinci olduğu yarışmada, “Paşa künkü” adlı yemeği ile Zekiye Özkan ise üçüncü oldu. Protokol üyeleri dereceye giren yarışmacılara çeşitli hediyeler verirken, Turizm Haftası dolayısıyla açılan resim yarışmasında dereceye girenlere de ödülleri verildi. Etkinlikte, Mudanya Belediyesi Güzelyalı Halk Dansları Topluluğu’nun gösterileri ise izleyenler tarafından büyük beğeniyle izlendi.