Uluslararası standartlarda periyodik araç muayenesi hizmeti veren TÜVTÜRK, Bursa'nın Mudanya ilçesinde köy statüsü sona ererek mahalleye dönüşen kırsal kesimde traktörlerin zorunlu araç muayenelerini sürdürüyor. Mudanya Ziraat Odası’nın desteğiyle Yörükali Mahallesi'nden start aldı fenni muayenelerin, TÜVTÜRK gezici servis aracı ile 25 Mart'a kadar devam edeceği bildirildi.
Mudanya Ziraat Odası Başkanı Raif Döner, oda olarak TÜVTÜRK ile yapılan çalışmalar sonucunda muhtarların da katkı ve desteğini alarak kırsalda başlayan traktör fenni muayenelerin gezici servis aracı 27 Şubat’tan bu yana sürdüğünü hatırlattı. Şu ana kadar 23 mahalledeki çalışmaların tamamlandığını kaydeden Döner, 25 Mart’a kadar çalışmaların devam edeceğini, muayenesi yapılmamış olan traktörlerin sahiplerinin, mahalle muhtarlarına traktör plakası ve adlarını yazdırmalarını istedi. Döner, 25 Mart’ta muayenelerin tamamlanmasından sonra kalan traktörlerin muayenelerinin 5 gün süreyle yapılacağını belirtti.
TİRİLYE'DE BELEDİYEDEN EK HİZMET BİNASI
Öte yandan Mudanya Belediyesi de, Tirilye Mahallesi Muhtarlığı’nın talebi üzerine traktör muayenesinin sağlıklı bir ortamda yapılabilmesi için mahalledeki ek hizmet binasını çiftçilerin kullanımına sundu. Tirilye Mahallesi Muhtarı Süleyman Alkız, fenni muayenesi yapılacak olan 128 tane traktörün, belediyenin kendilerine tahsis ettiği Ek Hizmet Binası’nda yıkanıp temizlenmesinden sonra fren muayenesine hazır hale geldiğini söyledi. Vatandaşların ayağına götürülen bu hizmetten ötürü Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’a teşekkür eden Muhtar Alkız, çiftçilerin uzak bölgelere gitmeden kendi mahallelerinde bu işlemi yaptırabilecek olmasının önemli olduğunu kaydetti.