Bursa’nın Mudanya ilçesinde, mart ayı olağan toplantısını yapan Belediye Meclisi, bankalara ait ATM cihazlarını bir yerde toplama kararı aldı.

Önceki meclis toplantısında İmar Komisyonu’na havale edilen konu üzerinde çalışan meclis üyeleri, Mudanya merkezde ilçe stadının olduğu bölgenin yanı sıra Güzelyalı Mahallesi’nde PTT’nin batısında, Tirilye Mahallesi’nde ise mahalle girişinde bulunan otelin batı kısmında ATM noktalarının konuşlandırılmasına oybirliğiyle karar verdi.

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, daha önceleri İskele Meydanı’nda Atatürk anıtının bulunduğu park içerisinde konuşlandırılan özel bankalara ait ATM’lerin bazılarıyla yeni sözleşme yaptıklarını, bazılarıyla da ücret noktasında anlaşamadıklarını anımsatarak, “Biz bu kararımızla ATM’lerin Mudanya’da derli toplu olmasını istiyoruz. Komisyonun belirlediği yerlerle ilgili daha sonraki zamanlarda yeni farklı noktalar daha belirleyebiliriz.” dedi.

KOMİSYON RAPORLARI GÖRÜŞÜLDÜ

Bu arada, İmar Komisyonu raporlarının da görüşüldüğü mecliste Aydınpınar ile Ülkü mahallelerine ait uygulama imar planlarına ilişkin askı itirazları değerlendirildi. AK Parti ve MHP’li meclis üyeleri, Aydınpınar’da 14 adet askı itirazından 4’ünü reddederken, Ülkü Mahallesi’ndeki 82 itirazdan 77’sini reddetti. Planlara ait askı itirazları CHP’li üyelerin kabul oylarıyla oy çokluğuyla kabul edildi.