Muğla, 2015 yılının ilk yarısında ihracatını 162 milyon 210 bin dolara yükseltti. Geçen yılın ilk yarısında 149 milyon 984 bin dolar ihracat yapan Muğla, bu yılın aynı döneminde yüzde 9 arttırma başarısı gösterdi.

Ege İhracatçı Birlikleri (EİB)'nce, Ege Bölgesi'nde 2015 yılının ilk altı ayında 7 milyar dolarlık ihracat yapıldığı bildirildi. Bölgede geçen yıla göre 1,5 milyar dolarlık erime meydana geldiği, ihracatını arttıran tek Ege ilinin Muğla olduğu belirtildi. EİB tarafından yapılan açıklamada, 2014 yılının ilk yarısında 149 milyon 984 bin dolar ihracat yapan Muğla'nın, 2015 yılının aynı döneminde yüzde 9 artış başarısı yakalayarak, ihracatını 162 milyon 210 bin dolara yükselttiği ifade edildi. Muğla'nın ihracatında 106 milyon 661 bin dolarlık tutarla su ürünleri ve hayvansal mamuller sektörünün aslan payını aldığı kaydedildi. Muğla'nın, illerin ihracat performansı değerlendirildiğinde 25. sırada yer aldığı öğrenildi.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Başkanı Bülent Karakuş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada ilin ihracatta geri gitmemesinin sevindirici olduğunu söyledi. Muğla'daki birçok ürünün, farklı gümrüklerden ihraç edildiği için farklı illerin ihracatına kaydedildiğini dile getiren Karakuş, bu sebeple asıl miktarın 300 milyon dolar seviyelerinde olduğunu savundu. Karakuş, "Özellikle gıda ürünleri, ihracatta çoğunluğu oluşturuyor. Bu sektör, önümüzdeki süreçte de dünyada vazgeçilmez durumda olacaktır. Madencilik sektörü ise Muğla ihracatında ikinci sırada yer alıyor." dedi. Muğla ihracatının açıklanan rakamlarla sınırlı olmadığını belirterek, "2015 yılının ilk yarısı için açıklanan 162 milyon dolarlık rakamın, 300 milyon civarında olduğunu düşünüyoruz, çünkü birçok ürünümüz farklı gümrüklerden ihraç edildiği için yine farklı illerin ihracatına kaydediliyor. Bu nedenle Muğla'nın ihracatı, ilk altı ayda 300 milyon dolar civarındadır." ifadelerini kullandı.

Muğla'nın ihracatta geri gitmemesinin sevindirici olduğunu dile getiren Bülent Karakuş, "Turizmde tüketilen ürünlerimizi de ihraç ürünü olarak kabul ettiğimizde, Muğla'nın Türkiye ekonomisi ve ihracatı için ne kadar önemli olduğunu görmüş oluruz." diye konuştu.