Muğla'da faaliyet gösteren emlak müşavirleri derneklerinin bölge toplantısı yapıldı. Muğla Emlak Müşavirleri Derneği evsahipliğindeki toplantıda Dernek Başkanı Ziya Ercan, Bodrum Dernek Başkanı Ömer Yetgin, Marmaris Dernek Başkanı Kenan Akkuş, Fethiye Dernek Başkanı Şeref Varlı, Datça Dernek Başkanı Müderris Bayar, Milas Dernek Başkanı Hadi Karasu ve yönetim kurulu üyeleri ile yeni kurulacak olan Muğla Emlak Meslek Odası'nda kurucular kurulunda görev alacak isimler yer aldı.

Dernek Başkanı Ercan, yaptığı açıklamada en büyük sıkıntılarının korsan emlakçılar olduğu söyledi. İşyeri açma ruhsatı, vergi numarası, diploma ve emlakçılık sertifikası olmayan kişilerin haksız kazanç elde ettiğini belirten Ercan, "Vatandaşlarımıza fatura kesmedikleri için devleti de zarara uğratmaktadırlar. Yine bu kişilerle vatandaşlarımızın karşılaştıkları problemlerde ve ihtilaflarında vatandaşlarımız, derneklerimize başvurarak mağduriyetlerinin giderilmesini istemektedirler. Bu kişilerin belediyelerle valilik ve kaymakamlıklara, ayrıca Maliye'nin 444 01 89 numaralı ihbar hattına bildirilmesine karar verilmiştir." dedi.

Ercan, Muğla Emlak Meslek Odası'nın kurulmasıyla ilgili çalışmaları tamamlayarak, dilekçenin ilgili kurumlara gönderildiğini kaydederek, "Geçen yıl Muğla Emlak Meslek Odası'nı kurmak için yaptığımız müracaatta yeterli sayıya çok yakın olmamıza rağmen odalarda uygulamaya koyulan nace kodları yüzünden gerekli sayıya ulaşamadık. Bununla ilgili olarak her dernek başkanımız, üyelerini uyararak emlak müşavirliği dışında aynı işyerinde başka bir iş yapmamalarını ve esnaf odasında çift kayıt varsa sildirmelerini karar altına alınmıştır. Federasyon Başkanımız Hacı Ali Taylan ve yönetim kurulu üyelerinin büyük çabaları neticesinde, 20 yıldır üzerinde anlaşılamayan emlak müşavirliği yasa tasarısında, geçtiğimiz ay İstanbul Ticaret Odası'nda yapılan törenle üzerinde uzlaşılan metin tüm Türkiye'deki oda, dernek başkanları ile esnaf ve ticaret odaları başkanlarınca imza altına alındı. Metin, TBMM'ye sunularak yasalaşması için çalışmalar hızlandırıldı." diye konuştu.

Emlakçılık mesleğini kanuni yollardan yapan meslektaşları için etik kurallar hazırlandığına dikkat çeken Ercan, "Emlak müşavirliğini kendisine meslek olarak seçen ve yasal olarak bu mesleği yapan arkadaşlarımız için pas paylaşımı sözleşmesini ön plana çıkararak etik kurallar hazırlanmış olup önümüzdeki günlerde çoğaltılarak tüm emlakçı arkadaşlarımıza imza karşılığı dağıtılacaktır. Federasyonumuzun anlaşma yaptığı ilan.com.tr'nin ilçelerimizde yaptığı çalışmalar, belediyelerimizin sitelerinde parsel sorgulama ve imar durumu çalışmalarının gösterilmesi ile ilgili müracaatlarımızla derneklerimizin Valilik İl Dernekler Müdürlüğü ile işbirliği yaparak gerek AB, gerekse GEKA'ya sunulan projeler görüşüldü." ifadelerini kullandı.