Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, ülkede yaşanan belirsizliğin ekonomi için endişe verici boyutlara ulaşmadan bir an evvel yeni hükümetin kurulması gerektiğini söyledi.

MUTSO Başkanı Karakuş, yeni kurulacak hükümetin senaryolarındaki belirsizlik nedeni ile ekonomik boyutta endişe taşıdıklarını söyledi. Ülke ekonomisinin zaten bıçak sırtında olduğuna dikkat çeken Karakuş, "Ekonomi belirsizlik götürmez. Ülkemiz ekonomisi zaten durgun durumda. Yeni hükümetin kurulmasıyla ilgili yaşanan belirsizlik ortamı nedeniyle, ekonomik açıdan daha da olumsuz tablo oluşmasından endişe ediyoruz. Bu endişelerin daha önemli oranda yaşanmaması için yeni hükümet kısa sürede kurulmalı." dedi.

Karakuş, siyasilerin, kişisel veya partilerinin geleceklerini değil, ülkeyi düşünmesi gerektiğini kaydederek, "Hükümetin bir an evvel kurulup, ülkedeki huzur ortamının tesis edilip ekonominin rayına oturması gerekiyor. İçinde bulunduğumuz dönemde turizm sektöründe düşüş var. Güneydoğu sınırındaki kargaşa ortada. Komşumuz Yunanistan'da da ekonomik belirsizlik sürüyor. Bu olumsuzluklardan bizim de daha fazla etkilenmememiz için hükümet bir an evvel kurulmalı ve bunun için herkes sorumluluk almalı. Ülkemizde huzur ve refah olmazsa, makamları teşkil etmenin de bir anlamı yok. Bu nedenle siyasi iradenin ortaya konması gerektiğini düşünüyoruz." diye konuştu.

Karakuş, yeni hükümetin kurulmasıyla ülkede bir huzur ortamının oluşacağını, Türkiye'nin de ekonomiye, AB üyelik sürecine ve bunların gerektirdiği yapısal reformlara yeniden odaklanacağına inandıklarını da sözlerine ekledi.