Antalya Gazipaşa Grand Akca Oteli Genel Müdürü Ersin Erdoğan, muhafazakâr otellerin diğer otellere göre daha pahalı hizmet verdiği yönündeki algının yanlış olduğunu söyledi.

İslami hassasiyeti olan vatandaşların özellikle deniz kenarlarında tatil yapabileceği mekanların sayısı 1995’li yıllardan itibaren artmaya başladı. Bu sayı bugünlerde 50 tesise kadar çıktı. Gazipaşa’da ilk dört yıldızlı otel olan Grand Akca da bu tesislerden birisi. 100 oda ve 400 yatak kapasiteli otelin müşterileri genellikle Ankara, Konya ve Kayseri başta olmak üzere İç Anadolu illerinden ve İstanbul'dan gelenler ile Müslüman yabancı konuklar.

Genel Müdür Ersin Erdoğan, muhafazakârlara hitap eden otellerin diğer otellerden daha pahalıymış gibi bir algı olduğunu söyledi. Bunun doğru olmadığını belirten Erdoğan, “Bizim gibi tesisler Mayıs ve Ekim ayları arasında hizmet veriyor. İlk ve son aylar ile Ramazan’da doluluk oranı çok yüksek olmuyor. Çalışan sayımız da diğer otellere göre daha fazla. Giderlerimize baktığınızda biz diğer tesislerden daha fazla para kazanmıyoruz.” diye konuştu. Muhafazakar turizmin 2000’li yıllara göre çok mesafe kat ettiğini belirten Erdoğan, “Ortadoğu ve Arap ülkeleri ile Müslüman Avrupalıları Türkiye’ye çekmek için çalışmamız gerekiyor” dedi.

Gazipaşa turizmi hakkında da bilgi veren Erdoğan, deniz turizminin, Gazipaşa Alanya Havaalanı’nın açılmasıyla birlikte bu ilçeye kaydığını söyledi. Tatilcilerin Gazipaşa’yı tercih etmesinde temiz denizinin yanı sıra koylar, tarihi mekanlar ve doğal güzelliklerinin etkisi olduğunu belirten Erdoğan, “İçme suyunda bile sıfır bakteri sonucu almak zorken Sağlık Bakanlığı’nın ölçümlerine göre Gazipaşa denizinde sıfır bakteri analiz sonucu çıkıyor. Ayrıca İstanbul’dan uçağa binen bir kişi, aynı il içinde Avrupa yakasında Anadolu yakasına geçme süresinden daha kısa sürede Gazipaşa’da olabiliyor. Yine Alanya’dan Kemer’e kadar deniz kenarları beton otellerle doluyken Gazipaşa’da bozulmamış bir doğa var. Dünyada ilk 10’a giren Yalandünya Mağarası, Roma döneminden kalma Güney Kalesi, çeşitli tarihi yapılar ve koylar görülmeye değer. Misafirlerimize konaklama, deniz ve havuz hizmetlerinin yanı sıra tekne turları, Alanya Dimçayı, Damlataş Mağarası gezileri ile rafting imkanı da sunuyoruz. Özellikle sakinlik arayanlar için Gazipaşa tercih sebebi.” diye konuştu.