Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Birliği Ereğli Şubesi tarafından Muhasebeciler Günü dolayısıyla tören düzenlendi. Törende konuşan dernek başkan yardımcısı Sami Yavuz, "Devletin mali müşavir ve muhasebecilere gereksiz yüklediği angaryalara son vermesi gerekmektedir." dedi.

Anıt önünde gerçekleştirilen törene Ereğli Mal Müdürü Ferit Özçelik, Ereğli Vergi Dairesi Müdürü Muharrem Gövce, Vergi Dairesi çalışanları ve serbest muhasebeci-mali müşavirler katıldı. Anıta çelenk sunumunun ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemine dair konuşmayı yapan Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Birliği Ereğli Şube Başkan Yardımcısı Sami Yavuz, "Devletin mali müşavir ve muhasebecilere gereksiz yüklediği angaryalara son vermesi gerekmektedir." dedi.

Yavuz, bu yıl 3568 sayılı meslek yasasının Meclis Genel Kurulu'nda kabul edilmesinin 26. yılını kutladıklarını hatırlatarak, şunları kaydetti: "Aynı zamanda Türkiye'de çeşitli çatılar altında onlarca yıl süren bir örgütü arama çabasının sonuç verdiği tarihtir. Hedefimiz 26 yılda biriktirdiklerimize yeni gelişmeler katmaktır. Hedeflerimiz yarınları güzel kılmak geleceğe dik durup onurlu bakabilmek için yeni gelişen ve değişen ekonomiyi ileriye götürmektir. Biz mali müşavirler ve muhasebecilerin birçok mesleki sorunları da devam etmektedir. 3568 sayılı yasanın günümüz koşullarında birçok maddesinin yenilenmesi gerekmektedir. Mali müşavir ve muhasebeci meslektaşlarım emeklerinin karşılığı olan ücretleri hala alamamaktadır. Devletin mali müşavir ve muhasebecilere gereksiz yüklediği angaryalara son vermesi gerekmektedir. Bu konuda odalarımız ve derneklerimizle mücadele etmeliyiz. Son olarak rahatlıkla şunu söyleyebiliriz. Türkiye'de sürekli eğitim yaparak kendini ve mesleğini geliştiren, kalitesini artıran, her türlü mesleki değişime adapte olan tek meslek grubu mali müşavirlerdir. Daha mutlu, daha müreffeh olmamız ve mesleğimizi gelecek nesillere aktarabilmemiz için örgütsel birliğimizi sürdürmeliyiz."