Türkiye Muhtarlar Federasyonu Malatya Şube Başkanı Mustafa Eren, "Evet, maaşlarımızda bir düzenleme yapıldı. 870 lira muhtar maaşı var. Ancak bu yeterli değil.” dedi.

Türkiye Muhtarlar Federasyonu Malatya Şube Başkanı Mustafa Eren, Başkan Yardımcısı Hüseyin Başıbüyük, Genel Sekreter Ramazan Korkmaz ve yönetim kurulu üyesi muhtarlar, Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla
Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman’ı ziyaret etti.

Karaduman, muhtarların gazeteciler açısından önemli haber kaynakları olduğunu belirterek, “Muhtarların toplumda ayrı bir önemi vardır. Özellikle medya ile ilişkileri çok önemlidir. Muhtarlar biz gazetecilerin ilk haber aldığı yerdir. Muhtarların sorun ve dertlerini anlattığı ilk kişiler de gazetecilerdir. Her ikisi de fedakârca, kâr amacı olmadan çalışırlar. Sizleri cemiyetimizde görmek bizleri son derece onurlandırmıştır.” diye konuştu.

Türkiye Muhtarlar Federasyonu Malatya Şube Başkanı Mustafa Eren de kamuoyunu bilgilendiren gazetecilerin gününü kutladığını belirtti. Fransız Charlie Hebdo Dergisi’ne yapılan saldırı ile ilgili gelişmelere de değinen Eren, bu olay bahane edilerek İslam aleminin kutsallarına saldırıldığını ifade etti. Eren, şöyle devam etti: “Fransa'da Charlie Hebdo Dergisi'ne yapılan terör saldırısı bahanesiyle kutsallarımıza ve rahmet peygamberimiz Hz. Muhammed’e (sas) yönelik saygısızlığa, Batı ülkelerinde gelişen İslam düşmanlığına ve batının iki yüzlülüğünü esefle kınıyoruz. Aynı zamanda ülkemizde yayın yapan bazı internet siteleri ve bazı gazetelerin Charlie Hebdo dergisinin yayımladığı karikatürleri yayımlamasını kınıyoruz. Bizler de halkın bire bir seçtiği muhtarlar olarak halkımızın inanç özgürlüğünü, herkesin huzur ve güven içinde yaşamasını, huzurumuzu bozmaya çalışanlara asla izin vermeyeceğimizi kamuoyuna önemle bildiririz.”

“MUHTAR MAAŞLARI YETERLİ DEĞİL”

Muhtar maaşlarının geçinmek için yeterli olmadığını söyleyen Mustafa Eren, “Malatya’da 714 muhtar var. Maaşlarımızda bir düzenleme yapıldı. 870 lira maaş alıyoruz. Ancak bu yeterli değil. Muhtar olan ve emekliliği olmayan bir muhtarımız her ay 450 lira sosyal güvenlik primi ödüyor. Emekli muhtarlar bu maaşla idare ediyor ama emekli olmayanlar gerçekten sıkıntı içerisindeler. Muhtarların, sosyal güvenlik kapsamına alınarak primlerinin devlet tarafından ödenmesi gerektiğini savunuyoruz. Bu nedenle maaşlarımızda iyileştirmeler bekliyoruz.” dedi.