Samsun'un Bafra ilçesinde Bafra Genç İş Adamları Derneği tarafından düzenlenen 'Hayalimdeki Okul' resim yarışması ödül töreni, Vali İbrahim Şahin’in katılımı ile Bafra Gençlik Merkezi'nde gerçekleştirilerek, ödül dağıtımı yapıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Bafra Genç İş Adamları Derneği Başkanı Yavuz Selim Muratoğlu, Bafra Genç İşadamları Derneği olarak aralıksız her yıl eğitime katkı projeleri hazırlamaya çalıştıklarını ifade etti. 2012 yılında Bafra’da bulunan yatılı bölge okulunda 101 öğrenciye kıyafet yardımında bulunduklarını ifade eden Muratoğlu, "2013 yılında özellikle uzak köylerimizdeki öğrencileri, Bafra’daki Sakatlar Derneği üyeleri tarafından yazılan ve oynanan 'Keloğlan' isimli çocuk tiyatrosunu düzenledik. Miniklerin çoğu ilk defa tiyatro izleme fırsatını buldular hatta aralarında ilk defa Bafra'ya gelenler bile vardı. Baframıza ilk gelen kardeşlerimizi okullarındaki vefakâr öğretmenleri sayesinde 19 Mayıs kutlamalarına katılmaları için Samsun’a gitmelerini sağladık. 2014 yılında Kaygusuz İlköğretim Okulu’nun 'Periskoplu Tuğla' projesiyle TÜBİTAK yarışmalarına katılmasına destek verdik. Yine daha önceden desteklediğimiz Fatih Projesi kapsamında düzenlenen Duy&Pan ve School&Pan isimli projelerle birinci olan lider öğretmenimiz Bülent Koçak’ı yalnız bırakmadık. Bu yıl da miniklerimizin düşünce dünyalarının gelişmesine katkıda bulunmaları ve sanata yakınlık duymalarını sağlayabilmek amacıyla 'Hayalimdeki Okul' konulu ödüllü resim yarışmasını düzenledik. Sergilenen resimlerden de anlaşıldığı üzere birbirinden güzel düşünceler güzel birer tabloya dönüştü. Sizlerin huzurunda bu projeyi hazırlayan Sayın Genel Sekreterimiz Murat Bölükbaş’a ve saymanımız Alper Güngör’e projeye katılan tüm minik ressamlarımıza teşekkür ediyor ve hepsine ayrı ayrı başarılar diliyorum. Eğitime katkılarımızı daha da artırabilmemiz için hazır sayın valimiz de buradayken ilçemizin geleceği olarak gördüğümüz ekonomik atılımları hızlandırmamız gerekmektedir. Bunların başında Samsun turizmine yön vermek amacıyla Kuş Cenneti’nde kamu yatırımlarını hızlandırmalı ve bölge halkını teşvik etmemiz elzemdir. Yine Sürmeli Ekolojik Köyü'nün turizme açılması için kamu gücünü orada hissetmeliyiz." dedi.

Samsun Valisi İbrahim Şahin de eğitime katkı sağladıkları için Bafra Genç İş Adamları Derneği'ni tebrik etti. Şahin, "Türkiye şehir hastaneleri kuruyor. Bir tanesi de Samsun'da yapılacak. İnşaatına da kısa sürede başlayacağız ümidini taşıyoruz. Bu şehir hastanelerini 2017-2018 yıllarında bitmesi planlanıyor. Hastanelerin açılması için de alet edevat gerekiyor. Biz yeni açılacak hastanelerin alet edevatını karşılamamız için çok hızlı bir şekilde bu faaliyetleri bitirmeliyiz.’’ diyerek sözlerini tamamladı. Konuşmaların ardından Gençlik Merkezi Korosu 'Çanakkale İçinde' adlı türküyü seslendirdi.

Resim yarışmasında birinci olan Buse Tören’e ödülü olan bin liralık çeki Samsun Valisi İbrahim Şahin verirken, 2. Yağız Erkoç’a 750 liralık çeki Bafra Kaymakamı Halis Arslan, 3. Bahar Dinç’e de 500 liralık çeki Belediye Başkanı Zihni Şahin alkışlar arasında verdi.