Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Salih Zeki Murzioğlu, fuarcılık sektörünün geliştirilmesi, bu sektörün küresel standartlara ulaştırılması, fuarcılığın ülke ve sektör menfaatlerine uygun biçimde geliştirilmesi, bu kapsamda fuar etkinliklerinin uygun alanlarda bir program dâhilinde ve yetkin şirketler tarafından düzenlemesini sağlamayı amacıyla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) nezdinde teşekkül eden, TOBB Fuarcılık Komitesi Başkanlığına atandı.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Salih Zeki Murzioğlu, TOBB bünyesinde teşekkül eden, “TOBB Fuarcılık Komitesi Başkanlığına” atandı. TOBB Fuarcılık Komitesi Başkanlığına atanan Salih Zeki Murzioğlu, ilk olarak sektörün gündemindeki konuları görüşmek ve meclis başkanı ile yardımcılarını seçmek üzere Ankara’da bir araya gelen TOBB Türkiye Fuarcılık Meclisi’ne başkanlık yaptı.

TOBB SEKTÖR MECLİSLERİNE BÜYÜK ÖNEM VERİYOR

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve TOBB Fuarcılık Komitesi Başkanı Salih Zeki Murzioğlu toplantıda yaptığı konuşmada sektör meclislerinin amaçları ve çalışma usullerine ilişkin bilgi verdi. TOBB olarak sektör meclislerine büyük önem verdiklerinin altını çizen Murzioğlu, “Meclisler, kamu, özel sektör ve sektörel sivil toplum kuruluşlarını yasal bir zeminde bir araya getiren bir platformdur. Türkiye’de bu meclisler kadar kapsamlı benzeri bir yapı bulunmamaktadır. Ayrıca, bu meclisler tarafından hazırlanan görüşler kamunun mevzuat hazırlama sürecine büyük katkı sağlamaktadır. Meclisler artık, kamunun da yakından tanıdığı, faaliyetlerine davet ettiği ya da görüşlerine yer verdiği yapılardır.” diye konuştu.

2015 yılının ilk ayının başından geçerli olan fuarcılık mevzuatının güncel hale getirildiğini ifade eden Murzioğlu, “Meclisler, yine sektörel gelişmeyi teşvik etmek amacıyla protokol ziyaretleri gerçekleştirmekte, böylelikle meclisler, önerilerini ilgili makamlara yüzyüze de iletebilmektedir. Sektör tarafından yapılan çalışmalar basınla da paylaşılmakta, sektörlerin talepleri ve fuar firmalarımızın faaliyetlerinin medyada ses bulmasına yardımcı olunmaktadır. Sektörlerin sorunlarını başbakan yardımcısı düzeyinde dile getirebilmeleri için Türkiye Sektörel Ekonomi Şuraları gerçekleştirilmektedir.” dedi.

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve TOBB Fuarcılık Komitesi Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Fuarcılık Meclisi’nin de kuruluşundan bu yana önemli çalışmalara imza attığını belirterek “Meclislerden yılda en az dört defa toplanmaları beklenmektedir. Gündemin yoğunluğu ve acilliği söz konusu ise, meclislerimiz daha sık toplantı yapabilmekte ya da alt komiteler ile gündemi takip edebilmektedir. Meclislerin temsil gücünün ve etkisinin artırılması için firmaların üst düzeyde temsil edilmesi önemlidir” ifadesini kullandı.
Daha sonra yapılan seçim sonucunda, TOBB Türkiye Fuarcılık Meclisi Başkanlığı’na Cihat Alagöz, Başkan Yardımcılıklarına ise Hülya Akkaya, Murat Demirtaş, Rasim Mazlum, İsmet Göksel, İlhan Ersözlü ve Serkan Tığlıoğlu seçildi.