Muş’un en fazla yatırımı Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan aldığını belirten Vali Vedat Büyükersoy, “Alpaslan-II Barajı Projesi'nin sulama ve enerji amaçlı olarak gerçekleştirilmesinin yanında, sulamanın çiftçimize ücretsiz bir şekilde yapılması konusunda da Bakanlığın ilimize vermiş olduğu pozitif ayrımcılık nedeniyle teşekkür ediyoruz” dedi.

Muş’taki Orman ve Su İşleri Bakanlığı yatırımlarını değerlendiren Vali Vedat Büyükersoy, çalışmaları devam eden 4 büyük projenin tamamlanması ile Muş Ovası'nın Türkiye’nin en önemli tarım ve hayvancılık şehri olacağını söyledi. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mustafa Eldemir'in katılımıyla 'Orman ve Su İşleri Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi. Valilik Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıya Vali Vedat Büyükersoy, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mustafa Eldemir, Belediye Başkanı Feyat Asya, vali yardımcıları Ercan Öter, Ali Sakar ve Zeliha Uyan, kaymakamlar, kamu kurum müdürleri ile ilçe ve belde belediye başkanları katıldı.

Muş’ta yapılan işlerin neler olduğunu ve yapılan işlerde aksamaların olup olmadığını tespit etmek amacıyla bu toplantıyı yaptıklarını belirten Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mustafa Eldemir, bu tür toplantıların devam edeceğini söyledi. Yapılan işleri sürekli takip ettiklerini ifade eden Eldemir, şunları söyledi: “Toplantı ile ilgili tutanak zaten tutuluyor. Arkadaşlarımız bunları hemen tutanak haline getirip, bize intikal ettirecek ve biz de bunları takip etmiş olacağız. Bu toplantılar çok faydalı oluyor. En azından ilin meselelerini yerinde görmüş, dinlemiş ve ilk ağızdan bilgi almış oluyoruz. Bu bakımından toplantının çok faydalı olduğu düşüncesindeyim. Bundan sonra da bu toplantılar devam edecek.”

“İLİMİZDE AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDECEKTİR”

Muş’un, kamu yatırımlarından en fazla yatırımı Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan aldığının altını çizen Vali Büyükersoy, “Yaklaşık 1 milyar 120 milyon TL tutarında bir yatırım 2003 ile 2014 yılları arasında gerçekleştirilmektedir. Bu büyük bir yatırımdır. Karasu Islah Projesi, Alpaslan-II Barajı Projesi ve Muş Ovası Sulama Projesi gibi üç büyük projede ve yine Bakanlığımızca yürütülen diğer projelerin ilimizde yürütülmekte olduğunu biliyoruz. Zaten ilimizde dört büyük projemiz var. Bunlardan 3 tanesi, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yürütülmektedir. Sayın Bakanımıza, Alpaslan-II Barajı Projesi’nin sulama ve enerji amaçlı olarak gerçekleştirilmesi yanında sulamanın çiftçimize ücretsiz bir şekilde yapılması konusunda da ilimize vermiş olduğu pozitif ayrımcılık nedeniyle teşekkür ediyoruz. Ayrıca, ilimizdeki ağaçlandırma çalışmalarına vereceği katkıdan dolayı da yine müteşekkiriz.” dedi.

“YÜZDE 8 OLAN ORMAN ORANINI, ÇOK DAHA İYİ RAKAMLARA GETİRMEK İSTİYORUZ”

Muş’ta yüzde 8 olan orman oranını, çok daha iyi rakamlara getirmek için müşterek bir çalışma yürütmek istediklerini kaydeden Vali Büyükersoy, şunları ifade etti: “Bu konuda emek verecek, destek verecek herkese şimdiden teşekkür ediyorum. İnşallah bunların ürünlerini önümüzdeki yıllarda görürüz. Biz geçen hafta ağaçlandırma konusunda okul müdürlerimizle bir toplantı yaptık. Bu toplantıda, özellikle çocuklarımızla ağaç dikmenin önemini paylaştık. Özellikle ağacın, çocuklarımızın gönlünde dikilmesi çok önemli, aksi takdirde çocuklarımız büyüdüklerinde ağaca gereken ehemmiyeti, değeri veremiyorlar ve ağaçlandırma konusunda yapılan bütün çalışmalar heba olup gidiyor. Çocukluk yıllarımda bizi ağaç dikmeye götüren öğretmenlerimizi, okul idarecilerimizi de bu vesile ile burada anmak istiyorum. Bizlere ağacı sevdirdiler. Biz de bu duygu ve düşüncelerle bugün çocuklarımıza ağacı sevdirmek için okullarımızda bir kampanya başlattık. Ancak ağacın dikilmesi yetmiyor, bir de bakımı gerekiyor. Orman İşletme Müdürlüğümüzün özellikle yaz aylarında ağaçların bakımı, sulanması gibi konularda daha fazla emek sarf etmesi gerekmektedir. Gönüllü olarak kamu hizmetine katkıda bulunan okul müdürlerimizi ve öğrencilerimizi de tekrar tebrik ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle sayın müsteşarımıza, ilimize yaptıkları ziyaretten dolayı teşekkür ederek, yapılan toplantının ilimize hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum.” Düzenlenen toplantı, soru-cevap ve taleplerin dile getirilmesinin ardından sona erdi.