Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkan Nail Olpak, dövizde yaşanan artışla ilgili olarak sanayiciyi uyardı. Olpak, sanayicinin hangi para biriminden gelir elde ediyorsa o para biriminden borçlanması tavsiyesinde bulundu.

Kayseri Şubesi’nin 21. Olağan Genel Kurulu’na katılan MÜSİAD Başkanı Olpak, dövizdeki artışın sanayiciyi olumsuz etkilememesi için çalıştıklarını belirtti. Nail Olpak, dövizle ilgili artışı üyelerine de sorduklarını ifade ederek, şunları dile getirdi:

"Geçtiğimiz yıl dolar bazında bir değerlendirme yaparsak Türk Lirası’nın dolar karşısında yüzde 15'lik değer kaybı oldu. Ama bu bizim sadece TL bazında değildi. Gelişmekte olan bütün ülkelerin paralarının değer kaybına bakılırsa bizden çok daha fazla değer kaybı yaşayan ülkeleri görebiliriz. Hatta Euro'nun dolar karşısındaki değer kaybına bakarsanız son bir ay içindeki kayıp bile aynı seviyelere ulaşmıştır. Bu önemli bir gösterge. Bütün işadamlarımıza söylediğimiz bir tavsiyemiz vardı. 'Basiretli tüccar gibi davranın'. 'Hangi para biriminden gelir elde ediyorsanız o para biriminden borçlanın' diyorduk. Bu noktada devam etmiş işadamları varsa döviz iniş çıkışlarından en az etkilenmişlerdir. Ama aynı zamanda pariteden, paradan para kazanmayı düşünen birileri varsa elbet bundan etkilenmesi söz konusudur."