Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Nail Olpak, 1980 öncesi dönemi bilen birisi olarak, “Bugünlerde hiç temenni etmeyiz ama o dönemi andıran görüntüler yaşatılmaya çalışılıyor ülkemizde. Bunu hiçbir şekilde tasvip etmek mümkün değil.” dedi.

MÜSİAD Başkanlar Kurulu Toplantısı için Çorum’a gelen Olpak, dernek yöneticileriyle birlikte Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’yü makamında ziyaret etti. Ziyarette gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Olpak, işadamları olarak huzur, güven ve istikrarın tarafı olduklarını söyledi. “Canın söz konusu olduğu bir yerde ondan sonraki hiçbir konunun önemi kalmıyor” diye konuşan Olpak, “Ben yaş itibariyle -maalesef keşke yaşamasaydım- 1980 öncesi dönemi bilenlerden birisiyim. Bugünlerde hiç temenni etmeyiz ama o dönemi andıran görüntüler yaşatılmaya çalışılıyor ülkemizde. Bunu hiçbir şekilde tasvip etmek mümkün değil. Terörün iyisi, kötüsü, haklısı, haksızı, dini, milleti, partisi ve ideolojisi olmaz. Terör bir hak arama yöntemi değildir” açıklamalarında bulundu.

“DOLARIN NEREYE GİTTİĞİNDEN ÇOK NEREDE DURACAĞI ÖNEMLİ”

Doların 3 TL seviyesine çıkmasıyla ilgili bir basın mensubunun sorusunu da cevaplandıran Olpak, iş dünyasının güven ve istikrarı birlikte istediğini anımsattı. Döviz kurunun nereye gittiğinden çok nerede duracağını bilmenin kendileri açısından öncelikli olduğunu ifade eden Olpak, şunlar söyledi: “1994 ve 2001’de doların birkaç gün içinde nasıl arttığını hepimiz biliyoruz. Bizim risk olarak gördüğümüz gidişatın ne olacağıdır. Eğer dolar için 3, euro açısından 3,30 kararlılık seviyesi ise iş dünyası geçici bir kayıpla bunu tolere etmeye çalışır.”

“BİRİLERİ ATEŞE KÖRÜKLE GİTTİ”

Yılbaşından bugüne kadar dolarda yüzde 22’lik bir artış olduğuna dikkati çeken Olpak, artışın büyük kısmının Amerikan dolarının bütün para birimleri karşısında değer kazanmasından kaynaklandığını savundu. Doların Euro karşısında da değer kazandığını dile getiren ve bunun Türkiye’nin iç politikası veya Merkez Bankası ile ilgisinin olmadığını öne süren Olpak, “Son süreçte siyasi belirsizlik ortamında birilerinin de ateşe körükle gitmesi sebebiyle bu tür oynamalar var. Özel sektörde döviz borcu olanların ciddi anlamda etkilediğinin farkındayız. Temennimiz siyasi belirsizliğin bir an önce sonlandırılmasıdır. Belirsizlik sonlanırsa bizim dışımızdaki etkenleri hariç tutarak kendi etkenlerimizi durdurabiliriz.” ifadelerini kullandı.

BİLDİRİ SİYASET VE İŞ DÜNYASINA SUNULACAK

MÜSİAD Çorum Şubesi’nin ev sahipliğinde bugün başlayacak Başkanlar Kurulu Toplantısı’na Türkiye’deki şube başkanları ve temsilciler katılacak. Ülke ekonomisi ve siyasi gündemin ele alınacağı toplantı sonunda yayınlanacak olan başkanlar bildirisi, siyaset ve iş dünyasının temsilcilerine sunulacak.