Muş İl Sağlık Müdürü Dr. Serdar Türkoğlu, ambulans şoför alım ihalesini alan yüklenici firmanın kura yöntemini kullanacağını belirterek, tamamen şartnameye uygun kriterler üzerinde duracaklarını söyledi.

Muş İl Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Hizmetleri’nde ambulans şoförü alımı ile ilgili kamuoyunda yanlış algılamalara açıklık getiren İl Sağlık Müdürü Dr. Serdar Türkoğlu, yetkinin tamamen ihaleyi alan yüklenici firmaya ait olduğunu belirtti. Firmanın alacağı şoför personelinin belirlenen şartnameye uygun olacağından, kesinlikle kimsenin şüphesinin olmaması gerektiğini ifade eden Dr. Türkoğlu, şunları söyledi:

“Ambulans şoför alımları ile ilgili kamuoyunda bazı iddialar ve yalan söylemler oldu. Biz bir kamu kurumuyuz, şoför alımı için biz ihaleye çıktık. Yüklenici firma ihaleye girdi ve ihaleyi aldı. İhalede alınacak olan şoförlerin kriterleri zaten ihalenin şartnamesinde bellidir ve bunun dışına çıkılamaz.”

“FİRMA İLE ANLAŞTIK KURA ÇEKİLECEK”

Ambulans şoför alımına yoğun bir talebin olması nedeniyle yüklenici firma ile görüştüklerini ve yapılacak olan sınavlardan sonra kura çekimine gidilmesinde hemfikir olduklarının altını çizen Dr. Türkoğlu, “Uzun zamandır Muş gündeminden düşmeyen 15 tane ambulans şoförü alımıyla ilgili çeşitli sorular bizlere gelmektedir. İhalenin yapıldığını ve bu şoförlerin yüklenici firma tarafından belirleneceğini daha önce halkımızla paylaşmıştık. Bizde Muş’taki en büyük sorunun istihdam olduğunu ve talebinde çok fazla olması sebebiyle firmayla görüştük. Bunun ancak adaletli bir seçimle başarılabileceğini ve bu sorunun ancak bu şekilde çözülebileceğine karar verdik. Yüklenici firmaya kurayla şoförlerin alımını önerdik. Bununla birlikte sınava tabi tutarak kişilerin belirlenmesi tamamen firmanın yetkisindedir. Yüklenici firma önerimizi kabul etti.” dedi.

“AMACIMIZ AMBULANS KAZALARINI ASGARİYE İNDİRİLMESİDİR”

Başvuruların yaklaşık bir hafta içerisinde tamamlanacağını ve daha sonra şartnamede belirtilen kriterleri taşıyanların sınava tabi tutularak hak edenler kura çekimi ile belirleneceğini kaydeden Dr. Türkoğlu, şöyle devam etti: “Başvuruların bir hafta içinde gerçekleşeceğini ve daha sonra noter huzurunda kura yöntemiyle gerçekleşeceğini bizlere ilettiler. Firmanın alacağı şoförler bizim belirleyeceğimiz kriterlerde uygun olacaktır. Bununla ilgili şartname açıkça ifade edilmiştir. Şartnameye uyan kalifiyeli ve bu göreve uygun şoförlerin kuraya tabi tutulacağını bizlerle paylaşıldı. Bu şekilde bir alımın gerçekleşeceğini ileten firma şoförleri belirledikten sonra çalışmaya başlatılacak. Bizim buradaki amacımız Muş’ta gerçekleşen ambulans şoförleri kazalarının en aza indirilmesi, deneyimli, sorumlu ve bu işe uygun şoförlerle çalışmaktır. Bu konuda üstümüze düşen görevi yerine en iyi şekilde getireceğiz.”