Sanayicilerle istişare yapmak ve incelemelerde bulunmak üzere Kırşehir’e gelen Savunma Sanayi Müsteşarı Prof. Dr. İsmail Demir, ilk on ülke arasında yer alabilmenin olmazsa olmaz şartlarından birisinin güçlü bir savunma sanayi olduğunu söyledi.

Müsteşar Demir, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü salonunda verdiği konferansta, “Somut sonuçlarının alınmaya başlanıldığını gördüğümüz silah teknolojilerinin geliştirilmesi olağanca hızı ile devam etmektedir. Üretim aşamasının yanısıra tasarım ve geliştirmelerde bu işin ayrılmaz parçasıdır. Önümüzdeki beş yıllık dönemde ülkemizin dünyada savunma sanayisi en gelişmiş ülkeler arasında yer alabilmesi için kara, deniz ve hava araçları ile insansız hava araçlarının ülkemizde üretiminin sağlanması için bu yöndeki çalışmalar devam etmektedir.” ifadelerini kulandı.

İLK ON ÜLKE ARASINDA YER ALABİLMENİN ŞARTLARI GÜÇLÜ SAVUNMA SANAYİDİR

2023 hedefleri arasında dünyanın ilk on ekonomisi arasında yer alınması çalışmalarının sürdüğünü anlatan Savunma Sanayi Müsteşarı, şunları ifade etti: “İlk on ülkeye bakıldığında bu ülkelerin savunma sanayilerinin oldukça güçlü olduğunu kara araçlarından deniz araçlarına çeşitli hava araçları ve uydularına kadar bir dizi alanda kendi milli yetkinliklerinin olduğunu görebiliriz. İlk on ülke arasında yer alabilmenin olmazsa olmaz şartlarından birisi güçlü bir savunma sanayidir."

Müsteşar Demir, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Toplam savunma ve havacılık cirosu 2014 yılı oranında yüzde yedilik bir büyümeyle 5,5 milyar dolara ulaşmıştır. İhracat ise 2013 yılında yüzde 13’lük artışla 1,4 milyar dolar olurken 2014 yılında yüzde 18’lik artışla 1,65 milyar dolara çıkmıştır. Sektörde araştırma geliştirme harcamaları 1,1 milyar dolar olarak gerçekleşmiştir. Sektörün toplam çalışan sayısı ise 2014 yılında 30 bin 500 kişi olarak gerçekleşmiştir."