Yasalara ve projeye aykırı hormonlu binaları mühürleyen Çukurova Belediyesi’ne Adana Yapı Müteahhitleri Derneği’nden(AYAMDER) destek geldi. AYAMDER Başkanı Mustafa Vursavuş, “Yaklaşımınız takdire şayan, yanınızdayız” diyerek Başkan Soner Çetin’e teşekkür etti.

Halk Günleri’nde ve düzenlediği basın toplantılarında, “Yasaya ve projeye aykırı bina yapmayın” diyerek müteahhitleri uyaran ancak 20 kadar hormonlu binayı mühürletmek zorunda kalan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’e Adana Yapı Müteahhitleri Derneği de destek verdi. Başkan Çetin’le görüşen AYAMDER Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Fidan Vursavuş, meslek etiğine uygun hareket eden müteahhitlerden oluşan bir yapı oluşturduklarını belirterek “Bize göre de inşaatlar projeye, yasaya uygun olmalıdır.” dedi.

Başkan Mustafa Fidan Vursavuş ve AYAMDER Yönetim Kurulu üyelerine duyarlılıkları ve meslek etiğine uygun davrandıkları için teşekkür eden Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Bir yandan ‘Adana beton yığınına dönmemeli’ diyoruz ama öte yandan bir inşaatı yaparken yasanın ve projenin öngördüğü inşaat alanından daha fazla inşaat yaparak kenti daha fazla betona mahkum ediyoruz. Adana beton yığınına dönmemelidir ve bu yönde en çok müteahhitlere görev düşüyor. Hormonlu binalara kesinlikle izin vermeyeceğiz” diye konuştu.