Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Seçimleriyle ilgili bir basın toplantısı düzenleyen iş adamı Muzaffer Çaylı zehir zemberek açıklamalarda bulundu. Çaylı KMTSO Başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

KMTSO Başkanı Serdar Zabun ve İş Adamı Şahin Balcıoğlu'nun aday olduğu KMTSO Seçimleri iki adayın anlaşması üzerine aralarında kura çekilmiş ve ikişer yıl başkanlık yapmaları kararlaştırılmıştı. Kura ile başkanlık sistemine tepki gösteren Muzaffer Çaylı, basın mensuplarına zehir zemberek açıklamalarda bulundu.

12. grup İnşaatçılar Grubundan KMTSO Meclis Üyeliği için aday olduğunu söyleyen Muzaffer Çaylı, meclis üyesi olarak seçilmesi durumunda bu defa da başkanlık için aday olacağını ifade etti.

Muzaffer Çaylı bir soru üzerine : “Şahin Balcı arkadaşımız da burada basın toplantısı yapmıştı ama sonra dönüşümlü başkanlık adına adaylıktan çekildi.. ben geri adım atmayacağım, benim gurubumda bana bir tek kendi oyum bile çıksa sonuna kadar mücadelemi vereceğim, Allah nasip etti ise önce gurubumdan Meclis üyesi, sonra Başkanlık için aday olacağım” dedi.

Mehmet Balduk döneminde çıtanın çok yükseklere çıktığını anlatan Muzaffer Çaylı, daha sonra gelen tüm yönetimlerin bu çıtanın çok altında kaldığını söyledi ve "Amacımız en azından Mehmet Balduk döneminin başarısını egal etmektir" dedi

Seçimin doğasında sandığa gidip oy kullanmak olduğunu vurgulayan Muzaffer Çaylı şunları söyledi: “Seçim sandıkta kazanılır. Sandıktan çıkan karara herkes saygı duyar. Seçim olmadan bizim hür irademiz üzerine yazı tura atarak bir kura ile bir başkanlık anlayışını kesinlikle kabul etmedim. Önce seçim yapılması gerekir. Seçimden sonra kura olabilir ama seçimden önce biz kura söz konusu değildir. Tüm üyelerin hür iradesi tecelli etmeden dönüşümlü başkanlık demek benim anlayışımda yok. Biz eşit şartlarda yarışmıyoruz. Bizim hırsımız sadece şehrimiz içindir. Benim hırsım kesinlikle şahsım adına değildir. Biz kendi hür irademizle liste yazıyoruz, ama şimdiki yönetimdeki bu komite ’de sen ol diğer komite ‘de başkası olsun anlayışını kınıyorum.”

Seçimin adil bir ortamda yapılmadığını söyleyen Çaylı "Ben : şu iyi yaptı bu kötü yaptı demiyorum, odamıza hizmet eden Meclis üyeleri ve Başkanlarımıza teşekkür ediyorum, ben bu işi daha iyi yapacağımı söylüyorum, beni seçecek olan 12 gurup inşaat gurubu ve 3 bin 600 üyemizi oy kullanmaya davet ediyorum,” diye konuştu.