Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, sanayicilerin nitelikli ara elaman sıkıntısının oldukça fazla olduğunu belirterek, “OSBÜK olarak hedefimiz Türkiye’deki tüm OSB’lerde meslek lisesi kurulmasıdır.” dedi.

OSB Yöneticileri Bilgilendirme Toplantısı’nın son durağı Ankara oldu. OSB'lerin kurumsallaşmasının ana gündem maddesi olduğu toplantıda endüstri camiasının önemli isimleri OSB'lerin rekabet edebilir yapıya kavuşmaları için çözüm önerileri sundu.

Toplantının açılış konuşmasını yapan OSBÜK Yönetim Kurulu Başkanı Nakıboğlu,Türkiye’nin sanayide güçlenebilmesi için güçlü ara eleman yetiştirilmesinin şart olduğunu söyledi. Nakıboğlu, “Sanayicilerimizin nitelikli ara elaman sıkıntısı oldukça fazla. OSBÜK olarak hedefimiz Türkiye’deki tüm OSB’lerde meslek lisesi kurulmasıdır.” diye konuştu.

OSBÜK'ün kurulduğu 2002 yılından bugüne dek yaptığı faaliyetlerden de söz eden Nakıboğlu, “Ülkemiz ekonomisinin lokomotifleri olan OSB’lerimizi geliştirip kurumsallaştırarak, etkinliklerini arttırmak için çok önemli çalışmalara imza atıldı.” ifadelerini kullandı. Türkiye ekonomisinin son yıllarda önemli bir mesafe katettiğini fakat daha gidilecek yollarının olduğunu dile getiren Nakıboğlu, “Daha yüksek oranlarda büyümeliyiz. Büyümenin motoru ise sanayiye, üretime dayanıyor. Seçim sonrasında siyasi ve ekonomik istikrarın devam etmesinin de büyümeye olumlu etkisi olacağına inanıyoruz." şeklinde konuştu.

Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Yaşar Öztürk de ''OSB'lerin ve endüstri bölgelerinin kamu yararı çerçevesinde gelişip kalkınması amacıyla koordine görevimizi ara vermeden sürdürüyoruz. OSB'lerin ve sanayi sitelerinin altyapıları tamamlanmış rekabeti düzeylerini artırmış, merkezler olabilmeleri adına OSB'lere eğitimler de veriyoruz.” açıklamasını yaptı.

Rehberlik ve Teftiş Kurulu Başkanı Kibar Altunal ise sadece şikayet üzerine çalışmadıklarına değinerek, “Özellikle son yıllarda rehberlik kavramına daha çok eğildik. Düzenlediğimiz toplantılara bütün OSB'lerin destek ve katılımlarını bekliyoruz.'' diye konuştu.