Yozgat Müftülüğü, Kadir Gecesi dolayısı ile camilerde bulunan Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'e (SAV) ait Sakal-ı Şerif'i ziyarete açtı. Sakal’ı Şerif dolayısıyla vatandaşların camilere ilgisi yoğun oldu.

İkindi namazı sonrası Yozgat Çapanoğlu Büyük Camii ve diğer camilerde ziyarete açılan Sakal-ı Şerif'e vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl herhangi bir izdiham yaşanmaması için müezzinler cemaati uyarıp, tek tek sıra halinde ziyaret etmelerini sağladı.

Yozgat İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, Kadir Gecesi'nin en hayırlı gece olduğunu ve bu gecenin en iyi şekilde ibadetle geçirilmesi gerektiğini vurguladı. Müftü Poçanoğlu, “Halkımız, Kadir Gecesi öncesi Çapaoğlu Camiiyi doldurdu. Bu mübarek günlerde, mübarek vakitlerde Hz. Muhammed'e (SAV) Salat-u Selam ile anmak gerçekten hepimiz için şehrimizin için büyük bir bereket ve büyük bir rahmete vesiledir. Bu gece Kur’an gecesidir. Bu geceyi Kur’an okuyarak geçirmeleri ve dualar ederek geçirmleri ve namaz kılarak değerlendirmeliyiz.” diye konuştu.

Sakal-ı Şerif'i erkekler ve kadınlar ayrı ayrı ziyaret etti. Ziyareti yapan vatandaşlar, Peygamber Efendimiz'e (SAV) ait Sakal-ı Şerif'i gördükleri için çok mutlu olduklarını ifade etti.