Aydın Büyükşehir Belediyesi, toptan fiyatı 25 kuruşa kadar düşen portakal ve mandalinanın üreticisine destek için Atça Hali’nden, vatandaşlara dağıtmak üzere davul zurna eşliğinde 52 ton portakal satın aldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, yaptığı açıklamada, “Vatandaşın elinde kalan ürün olursa üreticiye destek amaçlı alımlarımız sürecek.” dedi.

Fiyat düşüklüğü ve soğuk havadan olumsuz etkilenen narenciye üreticisine destek veren Büyükşehir Belediyesi, ilk etapta 52 ton portakal satın aldı. Atça Hali’nde portakalları teslim alan Başkan Çerçioğlu, 5'er kilo olarak vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtılacağını belirtti. Üreticiye destek çağrısı yapan Çerçioğlu, “Uzun süredir maalesef çiftçimiz zor durumda. Girdi maliyetleri çok yüksek. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da portakal para etmiyor. Pazarda 25-30 kuruşa satılıyor. Vatandaşın elinde kaldı, 10-15 Kuruşa satamadı. Biz belediye olarak Atça’dan 32 ton, Kuyucak’tan da 20 ton, üreticinin elindeki portakalı aldık. Bizler de bu portakalları vatandaşlarımıza dağıtacağız.” şeklinde konuştu.

Narenciye üreticisinin bu yıl da dertli olduğunu söyleyen Atça Hali esnaflarından Hekim Çiftçi ise, “Şu anda 30-35 kuruş arası satılıyor. Soğuk ve don vurduğu için sıkıntı var. Depolardaki portakallardan umutluyuz, bunların para etmesini umuyoruz. Şu anda piyasa sıkıntılı.” dedi.