Nevşehir Defterdarı Hatice İşcen Ercoşman, Nevşehir’in vergi tahsilatı konusunda 81 il arasında 46. sırada olduğunu belirterek, “ İl bazında tahsilatımız yüzde 71 oranında iken bu oran ilçelerle birlikte yüzde 73’lere ulaşıyor” dedi.
Nevşehir Defterdarı Hatice İşcen Ercoşman, Vergi Haftası etkinlikleri çerçevesinde Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret ederek NTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Ali Öbekli ile bir süre görüştü.
Ziyarete, Defterdar Hatice Ercoşman beraberinde Vergi Dairesi Müdürü Mustafa Kemal Uygun, Muhasebe Müdürü Hasan Çelik, Personel Müdürü Zeki Dursun, Milli Emlak Müdürü Ahmet Kurşun, Gelir Müdür Vekili Eşref Mutlu, Vergi Dairesi Müdür Yardımcısı Muhsin Özkan ile birlikte geldi.
Nevşehir’de mükelleflerle Defterdarlık arasında iletişimin sağlanmasına yönelik çalışmaların yapıldığına dikkati çeken Defterdar Ercoşman, “ Mükelleflerimizle konuşarak bir sorun varsa bunu çözmek istiyoruz. Gelin konuşalım yapabileceğimiz bir şey varsa elimizden geleni yapalım. Devletin bu konuda mevzuatına bakınca cebri takip yolları açık ancak biz bu yollar yerine mükelleflerin yararına olabilecek her türlü imkanı sunmaya çalışıyoruz” dedi.
Defterdar Ercoşman, “ Nevşehir’in vergi tahsilatı konusunda 81 ilde 46. Sırada olduğunu belirterek, “ İl bazında tahsilatımız yüzde 71 oranında iken bu oran ilçelerle birlikte yüzde 73’lere ulaşıyor” şeklinde konuştu.
NTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Ali Öbekli’de, Nevşehir Defterdarlığı’nın mükelleflere yönelik uygulamalarından iş dünyasının memnun olduğunu dile getirdi.
Üyelerinin kredi kartı ile vergilerini ödemek istediklerini belirten Öbekli, Oda olarak her türlü etkinlikte Defterdarlığın yanında bulunacaklarını da belirtti.