Küçük ve Orta Ölçekli Sanayiyi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Nevşehir Müdürü Necati Günaydın, şehirde bugüne kadar düzenlenen girişimcilik kursları kapsamında başarılı olanlara 2 milyon 211 bin 811 TL’lik girişimcilik desteği verildiğini açıkladı.

Günaydın yaptığı açıklamada Nevşehir’de 2010 yılından bu yana 2 bin 246 kişiye girişimcilik eğitimi verildiğini, bu eğitimi alarak başarılı olan 180 kişinin de KOSGEB desteğinden yararlandığını da belirtti.

Küçük ve Orta Ölçekli Sanayiyi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Nevşehir Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Girişimcilik Deneyim Paylaşım' toplantısı Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası (NTSO) Konferans Salonu’nda yapıldı. Toplantıya daha önce NTSO tarafından düzenlenen girişimcilik kurslarına katılan kadın girişimciler, genç girişimciler ile girişimci adayları katıldı.

Katılımcılarla, deneyimlerini paylaşan NTSO Nevşehir Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Gülper Gündüz Yassı girişimci adaylarına, iş kurmayı düşündükleri sektörle ilgili daha önce bu sektörde tecrübe kazanmış insanların deneyimlerinden yararlanmaları gerektiğini tavsiye etti. Çalışanlarla beyin fırtınası yapmanın, onların fikirlerinden yararlanmanın işletmelerin gelişimi için çok önemli olduğunu vurgulayan Gülper Gündüz Yassı, "Ben değil biz mantığı ile çalışmak, ekip ruhu ile hareket etmek işletmeleri ayakta tutan en önemli unsurdur. Bir işveren olarak çalışanlara pozitif ayrımcılık yapmak çok çalışanla az çalışanı ayırmak da motivasyon açısından önemlidir." diye konuştu. Gülper Gündüz Yassı, işletme sahiplerinin para değil başarı odaklı çalışmalar yapması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Daha sonra söz alan KOSGEB Nevşehir Müdürü Necati Günaydın da, Nevşehir’de 2010 yılından bu yana 2 bin 246 kişiye girişimcilik eğitimi verildiğini vurgulayarak, bu eğitimi alan 180 kişinin de KOSGEB desteğinden yararlandığını bildirdi. KOSGEB tarafından bu girişimcilere bu güne kadar 2 milyon 211 bin 811 TL’lik girişimcilik desteği verildiğini açıklayan Günaydın, girişimcilik desteği alan firmalardan sadece 5’inin kapandığını belirtti. Kapanan işletme sayısının azlığının sevindirici bir gelişme olduğunu ifade eden Günaydın, bu durumun Nevşehir insanının sürdüremeyeceği işe girmediği şeklinde yorumlanabileceğini kaydetti.

KOSGEB Nevşehir Müdürü Necati Günaydın, girişimcilik kurslarını tamamlayan kursiyerlerin iş planlarını hazırlamaktan, devlet destek programlarına kadar birçok konuda tam donanımlı yetiştirildiğini belirterek, bu sebeple NTSO ile girişimcilik konusundaki çalışmaların geliştirileceğini ifade etti.