Antalya Ticaret Borsası (ATB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, bu yıl 6'ıncısını düzenleyecekleri Yöresel Ürünler Fuarı'nın başarı kriterini, “New York. 5. Cadde'de Türkiye Yöresel Ürünler Mağazası açtığımız gün fuarımızı başarıya kavuşturmuş olacağız.” sözleriyle açıkladı.

ATB öncülüğünde Türkiye Odalar Birliği'nin desteğiyle bu yıl 7-11 Ekim tarihleri arasında 6'ncısı düzenlenecek Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX hazırlık çalışmaları başladı. 6. YÖREX Danışma Kurulu toplantısı, ATB Toplantı Salonu'nda yapıldı. “Türkiye'nin en sevilen ve sempatik fuarı” olarak tarif ettiği YÖREX'i geçen yıl 114 bin 180 kişinin ziyaret ettiğini belirten Ali Çandır, bu sene hedef büyüttüklerini ifade etti. Toplantının açılışında konuşan Çandır, kurumların desteğiyle Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX'te önemli yol katettiklerini belirterek, “Geçen 6 yıllık sürede, yöresel ürünlerin ekonomiye kazandırılmasında önemli gelişme sağlandı. Gerek sanal ortamda gerekse fiziki alanda yöresel ürünlerin satışı canlanmış, bu konuda önemli yatırımlar gelişmiştir.” diye konuştu.

Tüm çabalarına rağmen yöresel ürünlerin korunmasıyla ilgili yasal düzenlemelerde eksiklikler bulunduğuna dikkat çeken Çandır, “Yöresel ürünlerle ilgili çıkması gereken kanunun çıkmamış olması hala büyük eksiklik.” dedi. Anadolu'da coğrafi işaret alabilecek 2 bin 500 ürün bulunurken sadece 178'inin tescillendiğine dikkati çeken Ali Çandır, Avrupa'da ise 55-60 milyar liralık yöresel ürün üretimi bulunduğunu vurguladı. Bu yıl Kalkınma Bakanlığı'nın desteğiyle fuarın bir adım ileriye gideceğini söyleyen Çandır, yapılan hazırlık çalışmaları hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Çandır, “New York. 5. Cadde'de Türkiye Yöresel Ürünler Mağazası açtığımız gün fuarımızı başarıya kavuşturmuş olacağız.” değendirmesinde bulundu.

Danışma Kurulu üyesi kurumların temsilcileri ise fuarın katılımcı ve ziyaretçi sayısının artırılması için destek sözü verdi.