CHP Antalya 3. sıra milletvekili adayı Çetin Osman Budak, "ABD'de New York Times diye paçavra var' derseniz bu en fazla turizm sektörünü olumsuz etkiler." dedi. Çetin Osman Budak, Antalya'nın Manavgat ilçesinde Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda iş adamı, turizmci, oda başkanları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

Ülkeyi yönetenlerin, "Ey Almanya Başbakanı, Ey Avusturya Cumhurbaşkanı" diye başlayan sözlerinin anında dünya basınında yer bulduğunu belirten Budak, en son dünyanın en fazla okunan ve ABD'nin prestijli gazeteleri arasında yer alan New York Times gazetesine 'paçavra' demesinin Rus turizminden sonra Avrupa turizmini de olumsuz etkilediğini söyledi. Antalya bölgesinde ilk 5 ayda Rus turist sayısının geçen yıla göre 255 bin ekside olduğunu altını çizen Budak, siyasilerin nefret dili söylemlerinin Türkiye'nin dünyadaki imajını olumsuz etkilediğini, bundan da en fazla turizm sektörünün zarar gördüğünü kaydetti.

Türkiye'nin imaj bozulmasının 2013 yılında mayıs ayında Gezi Parkı eylemleri ve arkasından başlatılan hukuksuz uygulamalarla kendisini gösterdiğini belirten Budak, Gezi olayları sonrası Türk iş adamlarının, kendisinin de içinde bulunduğu, Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Ali Babacan'la ABD'ye imaj düzeltmesi için gittiğini anlattı. Budak, ancak Babacan'ın Silikon Vadisi'nde milyar dolarlık yatırımları olan iş adamlarına Türkiye'nin imajı nedeniyle yatırımın Y'sinden bile bahsedemediğini dile getirdi.