Bursa Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer Kent Konseyi kırsal alan çalışma grubu iş birliğiyle düzenlenen 1. Nilüfer yerel tohum takas etkinliği ve Nilüfer organik pazar açıldı.

Nilüfer’de 17 Nisan Dünya Çiftçi Mücadele Günü’nde anlamlı bir açılış yapıldı. Konak pazar alanında hem organik pazar açılışı yapıldı, hem de 1. Nilüfer yerel tohum takas etkinliği düzenlendi.
Etkinliğe, ‘Başkan Burada’ projesi kapsamında makamını bir günlüğüne Konak Mahallesi’ne taşıyan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de katıldı. CHP Bursa milletvekili adayları, Nilüfer belediye meclis üyeleri, başkan yardımcıları, sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcilerinin de yer aldı.

Törende konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, doğada yaşanan büyük tahribatın çevre bilinci eğitiminin zamanında verilmemiş olmasından kaynaklandığını söyledi.

Dünya Çiftçi Mücadele Günü’nde, çiftçilerin yanlış politikalar nedeniyle zor durumda kaldığını kaydeden Bozbey, “2014 seçimleriyle birlikte köyken mahalle statüsüne geçerek bize bağlanan kırsalımızla, artık ‘kocaman bir aile’ haline gelen Nilüfer’de, tarımsal üretimi tüm olanaklarımızla destekliyoruz. Kent ile kırı buluşturacak Küçük Ölçekli Kent Bostanları proje çalışmalarımız sürüyor. Kırsal mahallelerdeki Kadın derneklerimizin sayısı 15’i buldu. Bitkisel ve hayvansal üretimleri, Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri’nin kurulmasına destek vererek gerçekleştireceğiz. Yine, ücretsiz olarak dağıttığımız fidanlarla, ürün çeşitliliğinin geliştirilmesini sağlıyoruz.” dedi.

Yerel tohum üretim, çoğaltım ve saklama projesinin “1. Nilüfer Yerel Tohum Takası” ile ilk meyvesini verdiğini belirten Bozbey, “Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü Kırsal Alan Bürosu, Nilüfer Kent Konseyi Kırsal Alan Grubu ve Ekoder, kırsal mahallelerimizden topladıkları 4 bin paket yerel tohumu katılımcılara dağıtıyoruz. Açılışı yapılan Organik Pazar’ımız da bu alandaki atılımımızın önemli bir adımıdır. Biz, “kırsaldan kaçan değil, kırsalda üreten” çiftçilerimizi kentimizin bir değeri haline getirmek için canla başla çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz” diye kaydetti.
Program sonunda Başkan Mustafa Bozbey katılımcılara teşekkür plaketi verirken, etkinliğe katılanlara organik yemek ikramı yapıldı.