GAZİANTEP (AA) - AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Gaziantep'in, mevsimsel ve sektörel dağılım itibariyle ihracatta artışı yeniden yakalayacağını bildirdi.

Koçer, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre nisan ayında Gaziantep'in 538 milyon 110 bin dolarlık ihracat gerçekleştirerek, en fazla ihracat yapan 6. il olma özelliğini koruduğunu ifade etti.

Nisan ayında ihracattaki kısmi düşüşün genel olarak dünya ekonomisinde meydana gelen daralmadan kaynaklandığını vurgulayan Koçer, yapısal bir sorun ya da Gaziantep'in rekabet gücünü etkileyecek bir durumun bulunmadığına dikkat çekti.

Dünya ekonomisinde devam eden daralma ve büyüme sorunlarının, Türkiye'de de kısmen etkisini hissettirdiğine işaret eden Koçer, şunları kaydetti:

"Döviz paritesindeki yüzde 20'lik farklılık, ihracatın düşmesindeki en büyük etkendir. Gaziantep, ihracat yapan iller arasında ihracatı en az düşen şehirdir. Rusya ve Kuzey Irak başta olmak üzere çevremizdeki pazarlarda yaşanan sıkıntılar, bu duruma tesir eden bir başka faktördür. Yine de daha önceki ayların ihracat rakamlarını bu ayla mukayese ettiğimizde, ihracat düşüşündeki rakamların artmadığını görüyoruz.

Gaziantep rekabet gücü yüksek bir şehirdir. Kurumsal kapasitesi ve ortaya çıkacak sorunlarla mücadele yeteneği yüksektir. Birim olarak ihracatta düşüş gözükmemektedir. Değer anlamında bir düşüş söz konusudur. Bu da demek oluyor ki Gaziantep açısından endişe edilecek bir durum yoktur. Önümüzdeki aylarda Gaziantep, mevsimsel ve sektörel dağılım itibariyle ihracatta artışı yeniden yakalayacaktır."