Nurhak İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından başlatılan proje ile çiftçilerimizin kendilerini geliştirmeleri, gıda, tarım ve hayvancılıkta meydana gelen yeniliklerden haberdar olmaları için okuyan çiftçi sayısının arttırılması amaçlanmaktadır.

Bu amaç doğrultusunda köy ve kasabalarda bulunan kahvehanelere İlçe Müdürlüğümüz tarafından kitaplıklar yaptırılarak hediye edilmiş ve güncel bilgiler içeren kitap, dergi, broşür ve çiftçi mektupları çiftçilerimizin kullanımına sunulmuştur.

Proje koordinatörü İlçe Müdürü Mustafa GÜRKAN konu hakkındaki açıklamasında şunları söyledi "İlçemiz geçimini tarım ve hayvancılık faaliyetleri ile sürdüren bir yerleşim yeridir. Coğrafi olumsuzluklar nedeniyle bilgiye erişimin çok zor olması, konusu yıllardır çiftçilerimizin kanayan bir yarası olmuştur. İlçe Müdürü olarak göreve başladığım andan itibaren yaygın eğitim konusunda her türlü imkânları seferber ederek çiftçilerimizi bilinçlendirmeyi amaç edindik. Bu çalışmaların bir ayağı olarak ta belde ve köylerimizdeki kahvehanelere kitaplıklar hediye ederek bilgi ve yenilikleri çiftçilerimizin ayağına götürdük. Her geçen gün eğitim faaliyetlerimizi arttırarak sürdürmek suretiyle tarımsal üretimde modern tekniklerin benimsenmesi ve ekonomik kazançta artışlar meydana getirmek için tüm personelimizle özverili çalışmalarımız devam etmektedir. Bu uygulamanın diğer İlçelere de örnek olmasını temenni eder, bereketli bir üretim sezonu dilerim.Ayrıca  zirai konularda kitap hediye etmek isteyenlerin bizimle irtibata geçmesini temenni ediyorum" dedi.

Çiftçiler tarafından büyük ilgi gören kitaplıklar için Ankara Üniversitesi, Türkiye Ziraat Odaları Birliği, Kahramanmaraş Ziraat Mühendisleri Odası, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Anadolu İzlenimleri dergisinin destekleriyle temin edilen kitaplar çiftçilerimize ulaştırılmış oldu.