Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, ülkesinde ekonomik krizin olmadığını söyledi. Başken Astana’da genişletilmiş hükümet toplantısında konuşan Nursultan Nazarbayev, olası ekonomik kriz ile ilgili tedbirleri aldıklarını ifade etti. Nazarbayev, 2014 yılında uluslararası piyasalarda yaşanan krizlerden dolayı ülkesinin etkilenmediğini ifade etti. Kazakistan ekonomisinin son derece istikrarlı bir şekilde yoluna devam ettiğine dikkat çeken Nazarbayev, ekonomide yaşanan bir takım durgunlukların uluslararası piyasalardan kaynaklandığını hatırlattı.

Ekonomik tedbirler çerçevesinde kalkınma programlarında bir takım değişikler yapılması gerektiğini de sözlerine ekleyen Nazarabyev, ülke genelinde yapılacak programların yeniden gözden geçirilmesinin önemine değindi. Yaşanan ekonomik gelişmelerden dolayı halkın endişe etmemesi gerektiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı, ülkesinin bağımsızlığından bu yana gerek bölgesel gerekse de küresel krizlerden başarı ile çıktığını dile getirdi.

Öte yandan Kazakistan Merkez Bankası, 2015 yılı için yüzde 4-5 reel büyümeyi hedeflerken; küçük ve orta ölçekli işletmeler ve bankacılık sektörünün rehabilitasyonu için ek imtiyazlı kredi üzerinde durulacağı kaydedildi.