E-bordro nedir? E-bordro ile maaşlarımızı nasıl öğreniriz? E bordro almak için şifre gerekli mi şifre nasıl nereden alınır? E-Bordro maaş hesaplama sorgulama nasıl yapılır, E-Bordro sistemi tam olarak nedir? Peki, e-Bordro maaş sorgulaması nasıl yapılır? e-Bordro sorgulaması ile hangi bilgilere erişilebilir? e-Bordro çıktısı nasıl alınır? Tüm detaylar haberimizde...

Kamu kurumlarında çalışan vatandaşların yararlanabildiği e-Bordro maaş sorgulama sistemi her ayın 15’inde aktif oluyor ve çalışanlar aylık maaş sorgulamalarını yapabiliyorlar.

E-BORDRO NEDİR?

Maliye Bakanlığına bağlı olan Muhasebat Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından 657’ye tabi devlet memurlarının faydalanması amacıyla geliştirilmiş olan e-Bordro hizmeti kamu çalışanlarının dijital ortamda sorgulama yapabilmesine olanak sağlamakta. Çalışanlar bu uygulama sayesinde 2 aya ait olan maaş detaylarını görebilmektedirler.

Öte yandan çalışanlar e-Bordrolarında unvanlarını, hizmet sınıfı ve kadro durum bilgisini de görebilmektedirler. Maliye Bakanlığı tarafından sunulan bu hizmet, çalışanların maaşlarıyla alakalı bilgilendirme amacıyla hayata geçirilmiştir.

E-DEVLET İLE E-BORDRO MAAŞ SORGULAMASI NASIL YAPILIR?

Maliye Bakanlığı tarafından hizmete sunulan e-Bordro sorgulama sistemi ile öğretmenler, memurlar ve diğer tüm kamu çalışanları maaşlarıyla alakalı detaylı bilgi alabiliyorlar. e-Bordro sorgulama işlemi e-Devlet kapısı tarafından gerçekleştirilmektedir. Bunun için çalışanların e-Devlet şifresine sahip olması gerekmektedir. e-Devlet şifresi herhangi bir PTT şubesinden 2 TL karşılığında alınabilmektedir.

e-Bordro sorgulaması yapacak olan vatandaşlar https://www.turkiye.gov.tr/e-bordro-sorgulama web sitesine gitmelidir. Daha sonra e-Bordro sorgulaması yapmak istediğiniz yıl ve ayı seçerek sorgulama işlemi gerçekleştirilmektedir. E-Bordro maaş sorgulaması ile maaş detayları haricinde şu bilgilere de ulaşabilirsiniz;

-Maaş kesintileri

-Net ve brüt maaş detayları

-AGİ (Asgari Geçim İndirimi)

-Ek ödeme detayları


Maliye Bakanlığı tarafından e-Devlet üzerinden vatandaşlara sunulan hizmetlerin tamamı ise şu şekildedir;

Maliye Bakanlığı e-Bordro Hizmeti

Maliye Bakanlığı e-Bordro Doğrulama

e-Yolluk Uygulaması

E-DEVLET ÜZERİNDEN E-BORDRO DOĞRULAMASI NASIL YAPILIR?

e-Bordo maaş sorgulamanın yanı sıra e-Devlet kapısı sayesinde e-Bordro doğrulaması da yapılmaktadır. e-Bordro doğrulaması yapmak isteyen çalışanlar https://www.turkiye.gov.tr/e-bordro-dogrulama web sitesine giderek T.C. kimlik no ve Barkod numarasını girmelidir. Sonrasında ise ‘Devam’ butonuna tıklayarak doğrulama işlemi yapılmaktadır.

E-DEVLET İLE E-BORDRO ÇIKTISI NASIL ALINIR?

e-Devlet kapısı üzerinden yapılan e-Bordro maaş sorgulama işleminin ardından isteyenler e-Bordro çıktısını alabilmektedir. Bunun için https://www.turkiye.gov.tr/e-bordro-sorgulama web sitesinden yapılan e-Bordro maaş sorgulamasının ardından sayfanın sağında bulunan ‘Yazdır’ seçeneğine tıklanması gerekmektedir. Sonrasında e-Bordro bilgilerinin barkodlu bir biçimde yazdırılacaktır.

ÇELIŞAN EMEKLİ MEMURLAR E-BORDRO MAAŞ SORGULAMASI YAPABİLİR Mİ?

Emekli Sandığı'na bağlı olarak çalışan memurlar maaşlarını hesaplamak için "Say2000i" sistemini kullanmaktadır. "Say2000i" sistemi ile 4C, 4B, 4A sorgulamaları yapılabilmektedir. Emekliler için tasarlanan bu sistem sayesinde, emekli çalışanlar da maaşlarını detaylı olarak sorgulayabiliyor.