ODE Yalıtım, kauçuk köpüğü üretimindeki İtalyan ortağı L’ISOLANTE’nin tüm hisselerini resmen devraldı. ODE Yalıtım Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, "Türkiye’mize güveniyoruz. Yatırım ve satın almalarla büyümeye devam edeceğiz" dedi.
Türkiye’de İtalyan L’ISOLANTE K-FLEX ile yaptığı ortaklıkla kauçuk köpüğü üretimi yapan ilk firma olan ODE Yalıtım, İtalyan ortağının tüm hisselerini satın alarak, kauçuk köpüğü üreten şirketin tek sahibi oldu. Geçtiğimiz Mart ayında yapılan satın alma anlaşmasının ardından Ağustos ayı itibariyle hisse devir işlemlerinin tamamlandığını açıklayan ODE Yalıtım Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, "ODE olarak tüm siyasi, ekonomik, jeopolitik olumsuzluklara rağmen 2015’te başladığımız yatırım atağına devam ediyoruz. Çünkü her zaman söylediğimiz gibi biz bu ülkeye inanıyor ve geleceğe yatırım yapıyoruz" diye konuştu.
2007 yılında İş Girişim’le yaptıkları ortaklıktan, 2012 yılında tüm hisseleri geri satın alarak ve daha da güçlenerek çıktıklarını hatırlatan Turan, "Şimdi de İtalyan ortaklı şirketimizin tüm hisselerini satın aldık. Yalıtım sektöründeki 30 yıllık geçmişimiz ve sadece bu sektöre yoğunlaşmamızın bize kazandırdığı tecrübeyle bundan böyle yolumuza daha da büyüyerek ve hızlanarak devam edeceğiz. Teknik yalıtımda sektörün en tecrübelisi olan ODE, R-flex ile bu alanda en çok tercih edilen markaya sahip. Teknik yalıtım bizim için son derece önemli ve yatırımlarımız ile birlikte kauçuk köpüğündeki liderliğimizi sürdürmeye kararlıyız. Sektördeki bu üstünlüğümüzü, Eskişehir’de yapımı devam eden yeni tesisimizle beraber artacak olan yüksek üretim kapasitemizle birleştirerek, ihracatımızı 4 yıl içinde yüzde 100 arttırmayı hedefliyoruz. Bu tesisimizin tamamlanmasıyla Türkiye kauçuk pazarının 2 katı üretim kapasitesine sahip olacağız" dedi.