Kırıkkale Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçılar Derneği(TAP) ile ortaklaşa yürütülen geleneksel okullar arası atık pil toplama yarışmasında Kırıkkale’de öğrenciler 615 kilo atık pil topladı.

Kırıkkale Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirilen atık pil toplama kampanyası derece ve ödülleri programında, Kırıkkale Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 115 kilo ile birinci seçildi. İkinci sırayı Yahşihan TOKİ İlköğretim Okulu 91 kilo ile aldı. Üçüncü sırada ise 86 kilo ile Mustafa Kemal İlk ve Orta Okulu yer aldı. Çevreye zarar veren her türlü zararlı maddeye savaş açtıklarını belirten Belediye Başkan Yardımcısı Mutlu Erol Bakır, önümüzdeki eğitim öğretim yılında okullarda bu konuda seminerler yapacaklarını söyledi. Bakır, "Alışkanlıkları değiştirmeye çalışıyoruz. Belli bir yaş grubunun yanı sıra bu işe okullarda başlayıp, bu zemin üzerinde çocuklarımızı yetiştirmeye yönelik adımlar atıyoruz ve atmaya devam edeceğiz. Belki bu konu uzun bir süreç ancak yine de kararlıyız. Okul öğretmenlerimiz ile birlikte bu konuda çalışacağız. Bilinci arttırmak adına bir katkı sağlar diye düşünüyorum. İnşallah bu konuda başarılı olacağız." dedi.

Konuşmaların ardından birinci olan Kırıkkale Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi masa tenisiyle, ikinci olan Yahşihan TOKİ İlköğretim Okulu spor seti, üçüncü olan Mustafa Kemal İlk ve Ortaokulu satranç takımıyla ödüllendirildi.