Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB), ABD’deki Automechanika Chicago Fuarı'nda ilk kez Milli Katılım ile yer aldı. OİB Başkanı Orhan Sabuncu, "ABD’de bizi çok daha ileriye taşıyacak ihracat potansiyeli olduğunu biliyoruz. Bu potansiyeli ve bunun yol haritasını ihracatçılarımıza gösterebilmek için buradayız." dedi.

İhracatta farklı pazarlar arayan OİB, yeni dünyada büyük hedeflere yelken açtı. Automechanika Chicago Fuarı'nda ilk kez Milli Katılım ile yer alan OİB, otomotiv yan sanayi alanında Türkiye’nin üretim, altyapı, ihracat gücünü ABD’de tescil ettirdi. Automechanika Chicago Fuarı'nda 13 otomotiv yan sanayi firmasıyla yer alan OİB, burada yeni pazar arayışları çerçevesinde ikili ilişkileri geliştirme fırsatı buldu. Türk firmaları, iddialı oldukları yan sanayi alanında janttan aküye, fren sistemlerinden plastik aksamlara, elektrik ve elektronik donanımlardan güç sistemlerine kadar çeşitli ürün gruplarının yer aldığı fuarda, bu alanlardaki başarısını sergiledi.

Aralarında İngiltere, Kanada, İtalya, Tayvan, Hindistan, Polonya gibi 23 ülkeden 459 firmanın katıldığı fuarı 6 binden fazla profesyonel ziyaret etti. 120 seminerin düzenlendiği fuarda ayrıca küresel otomotiv endüstrisinin hangi noktaya doğru ilerlediği de masaya yatırıldı. OİB Başkanı Orhan Sabuncu, Automechanika Chicago Fuarı'nı şu sözlerle değerlendirdi: "Gözümüz her zaman yeni pazarlarda. Birleşik Devletler de bizim için hedeflerimizi büyütebileceğimiz öncelikli pazarlardan biri. Burada Türk otomotiv endüstrisi olarak ağırlığımızı artırmalıyız. Her ne kadar yüksek oranlarda ihracat artışı sağlasak da bu ülkede, bizi çok daha ileriye taşıyacak potansiyel olduğunu biliyoruz. Bu potansiyeli ve bunun yol haritasını ihracatçılarımıza gösterebilmek için buradayız. İnanıyorum ki bu etkinlikle başarımıza yeni halkalar ekleyeceğiz. ABD pazarına ihracatta başarımızı artıracağız."