Otomotiv endüstrisi, Afrika’ya Güney’den çıkarma yaptı. Güney Afrika’da düzenlenen Automechanika Johannesburg fuarında Uludağ Otomotiv Endüstrisi Birliği’nin (OİB) organizasyonuyla milli katılım statüsünde yerini alan otomotiv endüstrisi, ‘Turkey Discover The Potential’ dedi. 17 firmanın katıldığı fuarda, dekoru, büyüklüğü ve hizmet anlayışıyla en başarılı stand seçilen OİB, fuar yönetimince platinyum ödüle layık görüldü.

Afrika’nın en önemli otomotiv yan sanayi fuarları arasında gösterilen ve bölgede bu alanda pazar payını artırmak isteyen firmaların odak noktası olan Automechanika Johannesburg fuarına Türk otomotiv endüstrisi damga vurdu. OİB’in organizasyonuyla Türk otomotiv yan sanayi firmalarının yer aldığı fuarı 10 binin üzerinde profesyonel ziyaret etti. İran’dan Litvanya’ya, İngiltere’den Güney Kore’ye, Polonya’dan ABD’ye toplamda 21 ülkeden 172’si Güney Afrikalı olmak üzere toplamda 608 uluslararası firmanın katıldığı fuar otomotiv endüstrisi adına adeta gövde gösterisine dönüştü.

Türkiye ile birlikte Brezilya, Almanya, Çin, Hindistan ve Tayvan milli katılımla Automechanika Johannesburg’da yer alırlarken, firmalar da fren aksamlarından süspansiyon sistemlerine, debriyaj aksamlarından aküye ve vites kutusu aksamlarına kadar birçok ürün sergiledi.

OİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cengiz Kabatepe’nin başkanlığındaki 40 kişilik heyette OİB Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Tetik de görev alarak Türk ürünlerini tanıttılar. Kabatepe, küresel otomotiv endüstrisinde Türk malı algısının olumlu etki yarattığını belirterek, “İhracat pazarlarımız arasında önemli yer tutacağına inandığımız Güney Afrika ve bölgesinde etkinliğimizi artırabilmek için bu fuardayız. Gerçekleştirdiğimiz etkinliklerle ve firmalarımızın ikili ilişkilerini geliştirmeleriyle geleceğe yatırım yaptığımızı gördük. Bölgeye ihracat potansiyelimizin önümüzdeki yıllarda bu ilişkiler sayesinde artacağına inanıyoruz” dedi.

Messe Frankfurt Johannesburg Genel Müdürü Philip Otto da en başarılı seçilen Türk standı için Kabatepe ve Tetik’e platinyum ödülünü törenle takdim etti.