AA muhabirinin izlenimlerine göre, özellikle okul malzemeleri satan mağazalarda hareketlilik yaşanırken, miniklerin heyecanına aileleri de ortak oldu. Bir öğrenci için yapılan en düşük kırtasiye harcaması 80 liradan başlayıp, 200 liraya kadar çıkıyor.

Dar gelirli aileleri düşündüren okul alışverişi, okula yeni başlayacak yada okula devam eden tüm öğrencilerde farklı bir mutluluğa neden oluyor. Kimi yeni arkadaşlar edinecek, kimileri ise özlediği arkadaşlarına kavuşacak olmanın heyecanını yaşıyor. Öğrenciler, beğendikleri ürünleri çantalarına doldururken, aileler de bütçelerini aşmayacak bir alışveriş gerçekleştirmenin hesabını yapıyor.

Okula yeni başlayacak çocukların aileleri için en önemli harcama kalemlerinden biri olan çanta, ortalama 15 liradan satışa sunuluyor. Marka ve kalitesine göre bu rakam 250 liraya kadar çıkıyor.

 

-''Geçen yıla nazaran kırtasiye ürünlerinde zam olmadı''

 

Kırtasiye mağazası işletmecisi Ejden Türk, okul sezonunun açılmasına bir kaç gün kala kırtasiye ürünlerin satışında büyük hareketlilik yaşandığını belirtti.

Yeni okula başlayacak bir çocuk için temel giderlerden oluşan en hesaplı alışverişin yaklaşık 80 liradan başladığını ifade eden Türk, bu rakamın marka ve kalite seçimine göre 250 liraya kadar çıkabileceğini söyledi.

Geçen yıla kıyasla kırtasiye ürünlerinde artış yaşanmadığını dile getiren Türk, ''Okulların açılmasına sayılı günler kala kırtasiye piyasasında da büyük hareketlilik yaşanıyor. Geçen yıla nazaran kırtasiye ürünlerinde zam olmadı. Bu vatandaşlarımızı da memnun etti, satışlardan memnunuz'' diye konuştu.

Bir diğer kırtasiye işletmecisi Merve Savaş ise okula yeni başlayan bir öğrencinin kırtasiye alışverişinin yaklaşık 15 kalemden oluştuğunu belirtti.

Ellerinden geldiği kadar velilere alışverişlerinde yardımcı olmaya çalıştıklarını anlatan Savaş, minik öğrencilerin genelde üzerelerinde çizgi film kahramanlarının yer aldığı ürünleri tercih ettiğini söyledi.