Otokoç Otomotiv bünyesinde faaliyet gösteren Otokoç ve Birmot’un, Koç Holding’in 'Meslek Lisesi Memleket Meselesi' projesi kapsamında yürüttüğü 'Okulum Yetkili Serviste' adlı sosyal sorumluluk projesinin beşinci dönem eğitimleri tamamlandı. Projeden 8 bin 118 öğrencinin faydalandığı açıklandı.

Birmot Eskişehir yetkili servisi tarafından teknolojik imkanlar kullanılarak verilen eğitimleri bitiren Turgut Reis Teknik ve Endüstri Meslek Yüksek Lisesi'nin 57 öğrencisi bu projeleri başarıyla tamamladı. Öğrenciler sertifikaları, Birmot Eskişehir Şube Müdürü Ahmet Şanlı, Otokoç Eskişehir Şube Müdürü Yılmaz Metin ve Okul Müdürü Ali Can’ın elinden aldı.

Koç Holding’den yapılan açıklamada, proje kapsamında bir yıl boyunca iş hayatını yerinde tecrübe eden öğrencilerin, sektörün kalifiye eleman ihtiyacını karşılamak üzere eğitimlerini aldığı belirtildi. Açıklamada, "Meslek Lisesi Memleket Meselesi’ projesi kapsamında geliştirilen ve bir okul-işletme işbirliği modeli olan 'Okulum Yetkili Serviste' projesinin hali hazırda Otokoç Otomotiv’in Adana, Eskişehir, İzmir, Konya ve Samsun temsilciliklerinde devam ettiği kaydedildi. Projenin kademeli olarak Otokoç Otomotiv’in yurt çapında diğer illerdeki şubeleri ve meslek liselerinde yaygınlaştırılması planlandığı dile getirildi.

Koç Holding ve Vehbi Koç Vakfı’nın desteği ile yürütülen proje kapsamında, mesleki-teknik eğitimin ülke ekonomisi açısından önemi konusunda toplumun her kesiminde farkındalık oluşturulması, bu konuda liderlik yapılarak, devletle iş dünyası arasında işbirliğinin tohumlarının atılması ve kalifiye işgücünün yetiştirilmesine katkıda bulunarak gençlerin meslek eğitimine özendirilmesinin hedeflendiği kaydedildi.

Proje kapsamında, şu ana kadar 20 Koç topluluğu şirketi ve 579 Koç topluluğu çalışanının desteği 81 ilde, 264 okulda 8 bin 118 öğrenciye aktif burs, staj imkanı sağlandığının vurgulandığı açıklamada, proje kapsamında mesleki eğitimin kalitesinin artırılması için bir model oluşturulduğu ifade edildi.

Projenin son 3 yılında oluşturulan modelin özel sektöre yaygınlaştırılması için çeşitli çalışmaların hayata geçirildiğinin aktarıldığı açıklamada, "Proje kapsamında öğrencilerin kişisel ve mesleki gelişimi desteklemek üzere geliştirilen Meslek Lisesi Koçları programının 2012 yılında ÖSGD’ye devredilmesi ile program ilk 2 yılında 44 şirketten 529 gönüllü ile 2 bin 900 öğrenciye ulaşmıştır." denildi.