Vodafone Türkiye, kadın istihdamının artırılmasına yönelik projelerine bir yenisini daha ekledi. Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, Türkiye Vodafone Vakfı ve Türkiye Bilişim Vakfı işbirliğiyle hayata geçirilen 'Girişimcilikte Önce Kadın' projesi ile 10 ilde 10 bin kadına girişimcilik ve teknoloji alanlarında eğitim verilecek. Nisan ayı itibariyle Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Elazığ, Eskişehir, Giresun, İstanbul, İzmir ve Samsun’da önce 100 danışman öğretmen yetiştirilecek, ardından 10 bin kadına girişimcilik eğitimi verilecek.

İstanbul Hilton Otel'de düzenlenen basın toplantısına Türkiye Bilişim Vakfı Başkanı Faruk Eczacıbaşı, Vodafone Türkiye CEO’su Gökhan Öğüt, Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt ve çok sayıda kursiyer katıldı.

Programda konuşan Türkiye Bilişim Vakfı Başkanı Faruk Eczacıbaşı, "Ülkemizde çalışmayan kadınları çalışmaya teşvik etmek ve bununla da yetinmeyerek girişimci olmaya teşvik etmek hedefiyle yola çıkan ‘Girişimcilikte Önce Kadın’ projesinde Türkiye Bilişim Vakfı adına bulunmaktan büyük bir gurur ve kıvanç duyuyorum. Vakfımızın vizyonu ve misyonuna çok uyan bir proje bu. Bilgi toplumuna giden uzun, ince ve zor bir yolculukta bu gidişi hızlandıracak her türlü girişimi desteklemek, bir fiil rol almak ve sorumluluğu yüklenmek." dedi.

Vodafone Türkiye CEO’su Gökhan Öğüt, kadına verdikleri önemi kendi şirket kültürlerine de yansıttıklarını vurguladı. Öğüt, "Şirketimizde kadın çalışan oranı yüzde 42. Bakarsanız son derece erkek yoğun bir sektörde, yüzde 42 kadın çalışan oranıyla aslında çok ileri bir noktada olduğumuzu sizlere söyleyebilirim." diye konuştu.

Konuşmaların ardından projelerin imzaları atıldı.

GİRİŞİMCİLİK VE TEKNOLOJİ EĞİTİMLERİ VERİLECEK

Projenin ilk aşamasında 100 danışman öğretmen, uzman eğitmenler tarafından bilgi teknolojileri ve girişimcilik konularında eğitim alacak. Eğitimi tamamlayan öğretmenler, Nisan ayı itibariyle Ankara, Antalya Bursa, Diyarbakır, Elazığ, Eskişehir, Giresun, İstanbul, İzmir ve Samsun’da bulunan halk eğitim merkezlerinde 100’er kadına eş zamanlı olarak eğitim verecek. Sertifikalı eğitim olarak tasarlanan ve Mayıs ayının sonuna kadar tamamlanması hedeflenen eğitimler; bilgi iletişim teknolojileri ve girişimcilik alanlarında uygulamaya yönelik, kolay anlaşılır ve kısa içerikler barındıracak. Eğitim alan kadınlar, proje kapsamında özel olarak oluşturulan oncekadin.gov.tr adresindeki dijital mağaza üzerinden ürünlerini satışa sunabilecek.

BAŞARILI PROJELER ÖDÜLLENDİRİLECEK

Eğitimler tamamlandıktan sonra ortaya çıkan projeler Girişimcilikte Önce Kadın Ödülleri kapsamında da değerlendirilecek. Başvuruların değerlendirilmesinde, katılımcıların proje öncesindeki durumları, projeyle yaşanan değişim, proje sonrasına yönelik beklentileri dikkate alınacak. Proje tarafı yetkililerinden oluşan danışma kurulu tarafından yapılacak değerlendirme sonucu en başarılı 5 kadına ödül verilecek. Birinciye 10 bin TL, ikinciye 7 bin 500 TL, üçüncüye 5 bin TL ve iki kişiye jüri özel ödülü olarak 2 bin TL takdim edilecek. Ayrıca, 300 kadına KOSGEB uygulamalı girişimcilik eğitimlerinden faydalanmaları sağlanacak. Projeye dahil olan 10 bin kadının tamamı, katılım sertifikası alacak.